VTC-760C'nin kolon hareketli tasarımı, ara kapı ile çift tabla konfigürasyonu dahil olmak üzere optimum işleme esnekliğine imkan veriyor. Makina, uzun bir X ekseni hareketi ve mükemmel denge sağlayan geniş 2300 mm sabit tabla ile kompakt bir yapıya sahip. En önemlisi, VTC-760C; X, Y ve Z eksenlerinde 12.000 dev/dak iş mili ve 42m/dak hızlı boşta hereket hızlarıyla desteklenen yüksek verimli bir makinadır.

PROGRAMLANABİLİR

828D kontrol paneli, tornalama ve frezeleme makinası araçları için orta düzey CNC konumunda yer alıyor. Bu nedenle yeni Siemens kontrolünün dahil edilmesi, emtia pazarına giriş demek oluyor. 15,6 inç dokunmatik ekran, SINUMERIK 4,7 sisteminde çalışıyor. Ayrıca USB ve ethernet erişiminin yanı sıra entegre QWERTY klavye de bulunuyor. CNC, ShopMill akıllı işleminden faydalanıyor. Bu sistem daha az takım değişikliğiyle birden çok bağlama yapabilmek için işleme adımı programlarını otomatik olarak birleştirmeyi sağlıyor. Buna ek olarak düzenli bakım planlamasının üretime kolayca entegre edilmesini kolaylaştıran entegre bakım planlayıcısını bünyesinde bulunduruyor. Kontrol, 20'den fazla dilde iletişim kurarabiliyor. Takım ömrü, boş alan varlığı ve yaklaşmakta olan bakım planları konularında operatörleri, makina kurulumcularını, servis veya bakım teknisyenlere SMS gönderebilme ve onları uyarabilme özelliklerine de sahip.

İDEAL BİR ÇÖZÜM

Bu makina Mazak'ın gelişmiş işleme çözümlerini fabrika veya makina hücrelerine entegre etmek isteyen müşteriler için ideal. Kontrol, daha kısa arıza süresi ve geliştirilmiş üretim verimliliği sunabilecek bir dizi makina tanılayıcı ile ilgili otomatik geri bildirim sağlayabiliyor. Böylece Endüstri 4.0 tasarım prensiplerini kullanan üreticilerin hassas kesmeyi ve Mazak ile eş anlamlı çalışma hızını elde etmesine imkan tanıyor.

19 İNÇ DOKUNMATİK EKRANIYLA İLK MAZAK MAKİNASI

VTC-800/20SR, 18000 dev/dak ana iş mili ile donatılmıştır ve X-,Y- ve Z-eksenlerinde 50 m/dak hızlı boşta hareket hızlarına erişebiliyor. Ayrıca standart olarak 30 takımlı otomatik takım değiştiricisi mevcut. Mazak 2013'ten bu yana 840D sl kontrolü sunuyor. Fakat VTC-800/20SR, daha gelişmiş operatör ergonomisi sunmak için eğilebilen ve döndürülebilen 19 inç dokunmatik ekrana sahip yeni bir kontrol paneli stili sağlayan ilk Mazak makinası olma özelliğine sahip. 828D’de olduğu gibi 840D sl de, SINUMERIK Operate 4,7’de çalışıyor. Aynı zamanda kullanıcılara çok sayıda bağlantı ve tanısal fonksiyon sağlayabilmesiyle ön plana çıkıyor.