Altınay Havacılık ve İleri Teknolojiler ve Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ortaklığı ile kurulan TAAC Havacılık Teknolojileri (TAAC); uçuş kontrol sistemleri, silah sistemleri ve test sistemleri alanındaki boşluğu doldurmayı hedefliyor.

Firmanın kuruluş amacının, milli kritik seviyedeki birincil ve ikincil uçuş kontrol eyleyicileri; havadan karaya ve havadan havaya mühimmatları, hava platformlarında güvenli olarak taşımak ve bırakmak adına kullanılan özel silah salanları ve başta uçuş kontrol test sistemleri olmak üzere, sofistike test sistemlerini Türk mühendisliği ile hayata geçirmek olduğu belirtildi.

Altınay uzmanlık alanlarının ve TUSAŞ’ın gücünün bir araya gelmesi sonucu kurulan firma, ürün ve sistem geliştirme faaliyetlerine başladı.

Söz konusu sistemlerin Türk mühendisler tarafından geliştirilecek olması, maliyetlerinin yüksek olması ve ihraç lisansları nedenleriyle tedarikte yaşanan sorunları çözmenin yanı sıra sektör için hedeflenen atılımda önemli bir adım olması bekleniyor.

“EKOSİSTEM İÇİN ALT YÜKLENİCİLERLE İŞ BİRLİĞİNE DE ÖNEM VERİYORUZ”

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan TAAC Genel Müdürü Enis Ata, firma olarak ekosistemin önemli yapıtaşları konusunda katkıda bulunarak TUSAŞ başta olmak üzere, sektörün liderlerine destek verme motivasyonuyla hareket ettiklerini ve bu hedeften hareketle ekosistemin oluşturulmasında sadece ana yüklenicilerle değil, aynı zamanda alt yüklenicilerle gerçekleştirdikleri iş birliklerine de büyük önem atfettiklerini ifade etti. 

“KATKI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Üretimden tasarıma, kalifikasyondan analize kadar her alanda paydaşlarının koordinasyonu ve yönlendirilmesi ile üzerlerine düşen sorumluluğun bilinciyle hareket ettiklerini vurgulayan Ata, uzun yılların ardından büyük ivme yakalayan ve dünya ile aradaki farkı kapatmak amacıyla harekete geçen sektöre tüm imkanlarıyla katkı sağlamak adına çalıştıklarını belirtti.

Ata, söz konusu sürecin başarılı olacağına yürekten inandıklarını da sözlerine ekledi.