İhtiyaçlarınız önce gelir! felsefesini benimseyen SICK, otomatik tanımlama üzerine efektif çözümler sunmak için birden fazla teknolojiye ihtiyaç duyulduğu noktada devreye giriyor. SICK kamera teknolojilerinde öncü, endüstriyel kod okumada lider bir RFID uzmanı ve haberleşme ile büyük data yapılarında uzman olarak biliniyor. SICK'in tanımlama teknolojileri uzmanlarını dünyanın her yerinde ve endüstirilerdede bulmak mümkün. Günlük zorlukların üstesinden gelmek için bir kameradan fazlasına ihtiyaç duyabiliyor. Bu noktada, SICK uzmanları, zeki çözümler ile gerçek ihtiyaclar konusunda yardımcı oluyorlar.

EN İYİ TEKNOLOJİ, UYGULAMANIZIN İHTİYACI OLANDIR

Hangi teknoloji en iyisidir? sorusu her tanımlama projesinde sorulan sorudur. Bu soru için de sadece tek bir cevap olmaz.. En iyi çözüm, her zaman uygulamanın kendine özgü teknik ve ekonomik koşullarına uygun olanını bulmaktır. Üç tanımlama teknolojisi, uzun yıllardan bu yana OT/VT sektörünü domine ediyor. RFID, lazer tabanlı barkod okuyucular ve kamera bazlı kod okuyucular arasında yer alır. Otomatik tanımlamanın sektör lideri olarak SICK, sadece tüm ana teknolojilerde uzmanlaşmamış, aynı zamanda da kendi teknoloji portföyünden doğru ürünlerin seçilmesini sağlamak için doğru soruları ortaya koymaktadır. SICK, SVP SICK Görselleştirme Platformu gibi geniş hacimli veri çözümlerini, veri işleminizi görselleştirmek ve küresel veri şeffaflığı bağlamında sürekli işlem optimizasyonunu sağlamayı amaçlıyor.

KAMERA BAZLI KOD OKUYUCULAR

Kamera bazlı kod okuyucular, birden çok kod tipinin okuma esnekliği ile donatılırlar. 1B barkodları okumaya ek olarak, 2B kodları tanımlayacak geniş kapsamlı görüntü işlemci algoritmalarına da sahip durumdalar. 2B kodlara örnek olarak sıklıkla kullanılan Data Matrix, QR, MaxiCodes ve aynı zamanda da OCR (Optik Karakter Tanıma) kodlarıdır. Kolay ve hızlı bir şekilde barkod ile karekod arasında geçiş yapabilme özelliğine sahiptirler. 

- Esnek kod okuma (1D, 2D ve OCR)
- Analiz-veri arşivleme için canlı görüntü-görüntü kaydetme
- Tek bir cihaz ile çok yönlü okuma
- Hasarlı kodları okuma, değerlendirme ve analiz etme
- Farklı çözünürlükteki kodları rahatlıkla okuyabilme
- Hareketli parçalarının olmaması

LAZER TABANLI BARKOD OKUYUCULAR

Barkod okuyucular, sahip oldukları geniş alan derinlikleri sayesinde farklı yüksekliklerdeki nesneleri tanımlamada üstün performans gösterirler. 60°’ye kadar lazer açıları sayesinde tek bir cihaz ile geniş okuma bölgesi ortaya çıkmaktadır.

- Mükemmel okuma derinliği ve okuma genişliği
- Ortam ışıklarına karşı yüksek dayanıklılık
- Ek aydınlatmaya ihtiyaç duyulmaması
- Poşet altı barkodlarda veya parlak yüzeylerde üstün okuma performansı
- Durağan uygulamalarda ve dur kalk uygulamalarda yüksek okuma oranı
- Düşük maliyet

RFID

RFID, özellikle zorlu ortam koşullarına çok uygundur. Örneğin aşırı sıcaklıklar veya yüksek fiziksel gerilim altında bulunan nesnelerin tanımlanmasında rahatlıkla kullanılabilirler. Optik teknolojiler (kamera ve lazer), kodu tanımlayabilmek için her zaman görsel temasa ihtiyaç duyarlar ve bu nedenle de kodlar aşınmaya veya kirliliğe çok daha duyarlı olurlar.

- RFID etiketin görsel temasa ihtiyacı bulunmamaktadır.
- Çok yönlü okuma
- Sert çevre koşullarında güvenilir kullanım
- Yüksek okuma mesafeleri
- Yüksek hızlı ve yığınlar içerisinde okuma
- Tekrar yazılabilir etiketler ve yüksek depolama kapasitesi
- Endüstriyel kullanım için dayanıklı tasarım

ÜRÜNLERE GENEL BAKIŞ

Auto-ID

- 1D/2D- el tarayıcıları
- Sabit barkod okuyucular
- Kamera temelli 1D/2D-kod okuyucular
- HF ve UHF RFID yazıcılar/okuyucular 

Sistemler

- Bar- ve Matrix-kod okuma sistemleri
- OCR-kamera sistemleri
- RFID Gates ve tüneli
- Hibrit otomatik tanımlama sistemleri

IDpro

- Otomatik ID-donanım (1D, 2D, RFID)
- Bağlantı modülleri
- Fieldbus-bağlantısı
-Yapılandırma ve tanılama yazılımı

Servis

- Rehberlik
- İşletime alma
- Eğitim
- Uzaktan bakım
-Proses optimizasyonu