Ürettiği yerli teknolojilerle son dönemde yıldızı parlayan Ermaksan’ı Eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ziyaret etti. Geçmiş dönem bakanlarından Recep Akdağ ve Taner Yıldız ile geçmiş dönem milletvekili Önder Matlı’yı Ermaksan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özkayan ile Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Genel Müdürü Ahmet Özkayan bizzat karşıladı. Optoelektronik Ar-Ge merkezi ve lazer üretim tesisini ziyaret eden grup, Ermaksan’ın ürettiği 3D eklemeli imalat makinasını inceledi.

“ERMAKSAN’I YAKINDAN TAKİP EDİYORUM”
2009-2015 yılları arasında T.C Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak görev yaptığı süreçte Ermaksan’ın gerçekleştirdiği başarılı çalışmaları yakından takip ettiğini ifade eden Taner Yıldız, Ermaksan’ın Türk mühendislerden oluşan Optoelektronik Ar-Ge Merkezi’nin yanı sıra ileri teknolojinin hakim olduğu üretim tesislerini de detaylıca inceledi.

Tamamen yerli kaynaklarla üretilen ve Türkiye’nin ilk milli lazer çipi ve ışın kaynağı rezonatörü bizzat inceleyen Taner Yıldız şunları söyledi: “Ermaksan’ı özellikle ülkemize, sanayimize ve küresel ekonomiye katkılarından dolayı tebrik ediyorum. Bu başarılı çalışmalarının devam etmesi en büyük temennimizdir.”