Dövme sektöründe faaliyetlerini sürdüren Ege Metal Dövme (EGEMET), 6 milyon avro yatırımla hayata geçirdiği yeni fabrikasının temellerini düzenlediği törenle attı.

Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi (BAYOSB)'ndeki 20 dönümden oluşan arsa üzerinde 11 bin metrekare kapalı alanda üretim yapacak tesiste üretilen ürünlerin ağırlıklı olarak ihraç edilecek.

"2022'DE TAMAMLANACAK, İSTİHDAMIMIZI ARTIRACAĞIZ"

Düzenlenen törene BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren, Ege Bölgesi Sanayi Odası Geçmiş Dönem Başkanı ve Güney Afrika Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Tamer Taşkın ve EGEMET Kurucusu Ahmet Demirok ile firma çalışanları katıldı.

Törende konuşan EGEMET Yönetim Kurulu Başkanı Ali Selçuk Demirok, 2022 yılı sonuna kadar tamamlayacakları fabrikalarında ağırlıklı olarak ihracat yaparak istihdamlarını 250’ye çıkaracaklarını belirtti.

"YENİ BİR DÖNEMİN BAŞLANGICINI YAPIYORUZ" 

Demirok, 1998 yılında faaliyetlerine başlayan firmalarının fabrika inşaatı ile yeni bir döneme "merhaba" dediklerini, İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ)'ndeki mevcut tesislerini de buraya taşıyarak üretim kapasitelerini artıracaklarını kaydetti.

Zamanla KOSBİ'deki ekonomik ömrünü tamamlamış fabrikalarınndaki üretimin tamamını taşıyacaklarını, 11 bin metrekarelik kapalı alanlarını 15 bin metrekareye çıkarmayı hedeflediklerini söyleyen Demirok, "6 milyon avroluk bu yatırım ile önemli bir atılım gerçekleştiriyoruz. 180 kişilik personel sayımızı da 250’lere çıkarmayı öngörüyoruz.” diye konuştu.

"STRATEJİK KONUMUNDAN DOLAYI TERCİH ETTİK"

Üretimlerinin yüzde 90'ının ihracata yönelik olduğunu aktaran Demirok, iş makinaları, enerji, demiryolu ve otomotiv sektörlerine parça üretimi yaptıklarını, yeni tesisleriyle birlikte otomotive yoğunlaşacaklarını aktardı.

Stratejik konumu nedeniyle BAYOSB'yi tercih ettiklerini ifade eden Demirok,  düzenli yapısı ve gelişime açık organizasyonu ile yatırımlarını burada yapmayı uygun gördüklerini dile getirdi.

BAYOSB Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Telseren ise, EGEMET'in yeni fabrika inşaatı nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getirerek, şirketin ihracata yönelik üretimi ile önemli bir atılım gerçekleştirdiğini kaydetti ve kendilerine başarılar diledi.