Donanım, otomasyon sistemine tam olarak entegre olduğu için kameralar makina fonksiyonlarıyla mikro saniye hassasiyetiyle senkronize olmaktadır. Akıllı sensör ile QR kodu tanıma ve konum algılama gibi tek bir görüntü işleme fonksiyonu uygulanabilir. Bu sınıftaki diğer cihazların aksine her fonksiyonun kendi donanımı olması gerekli değildir. Kullanıcı akıllı sensör fonksiyonunu ihtiyacı doğrultusunda Automation Studio otomasyon yazılımında konfigüre edebilir. Makina üreticisinin farklı uygulamalar için yalnızca bir kamera modeli bulundurması gereklidir.  

ÖLÇEKLENEBİLİR DONANIM

Birden fazla fonksiyon gerektiği zaman daha güçlü bir akıllı kamera modeline geçmek kolaydır. Daha önceki uygulama yazılımlarının yanı sıra önceden var olan parametreler ve modeller de yeniden kullanılabilir. Kameranın modeli ne olursa olsun kurulumu yeterince kolaydır: Kamera makina ağına bağlanır ve gerekli tüm ayarlamaları kontrolörden otomatik olarak alır. 

EN İYİ GÖRÜNTÜ KALİTESİ

Akıllı sensör ve akıllı kamera için 1.3 ila 5 MP arası üç adet görüntü sensörü vardır. Her üç sensör de büyük piksel boyutlarına, yüksek ışık duyarlılığına ve düşük gürültüye sahip olmalarıyla karakterize edilir. Bu da yüksek hızlı uygulamalarda dahi en iyi görüntü kalitesini garanti eder. Aydınlatma için isteğe bağlı olarak entegre LED'ler veya harici bar lambaları ve arka ışıklar kullanılabilir. Kameralarda iki gövde seçeneği mevcuttur: Entegre lens veya standart C-montaj bağlantısı entegre lensler elektronik odaklıdır ve 4.6 ila 25 mm odak uzunluklarında mevcuttur. Tüm B&R lensleri maksimum keskinlik ve en iyi görüntüleme performansını sağlamak için kullanılan görüntü sensörleri için optimize edilmiştir.  

TEK BİR KABLO YETERLİ

Kamera için sadece bir kablo yeterlidir. M12-hibrit bağlantı üzerinden kamera makina ağına bağlanır ve eş zamanlı olarak 24 VDC güç kaynağı da sağlar. İkinci bir hibrit bağlantı ise ek kameralarla veya B&R’ın aydınlatma portföyüyle basit bir papatya zinciri kablolama sağlar.