Türk petrokimya sektörünün en büyük ham madde tedarikçileri arasında bulunan Batı Polimer A.Ş ve Batı Compaund A.Ş’nin kurucusu Güzelel Ailesi’nin imalat sanayisindeki girişimi Batı Paslanmaz Çelik A.Ş, 100 milyon TL’lik yatırımla alanında Türkiye’nin en güçlü makina parkuruna sahip firmaları arasında yerini aldı. 

"YÜKSEK HACİMLİ İHRACAT RAKAMLARINA ULAŞMAYI HEDEFLİYORUZ"

Konu hakkında değerlendirmelerde bulunan BTP Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Güzelel, Grubun 30 yılı aşan bilgi birikimi ve deneyimini Batı Paslanmaz Çelik A.Ş ile imalat endüstrisinde pekiştirdiklerini dile getirerek kısa zamanda yüksek hacimli ihracat rakamlarına ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Firmanın İzmir'deki Kemalpaşa OSB'ndeki ana üretim tesisi ile Bornova'daki fabrikasında, nitelikli işçi ve mühendis kadrosu ile Türk ekonomisine ve çelik sektörüne katma değer oluşturduğunun altını çizen Güzelel, "Türk ekonomisinin gücüne, geleceğine ve ülkemizin çelik sektöründeki tecrübesine güveniyoruz. Bu güvenle yaptığımız yatırımımızın ülkemizin üretim ve ihracatına sağlayacağı katkıların şimdiden görünür olmasından gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

"NİKEL GİBİ MADENLERİN YERLİ ÜRETİMİ HAYATİ ÖNEMDE" 

Rusya-Ukrayna savaşıyla başlayan ambargonun globalde artan taleple birleştiğini ve söz konusu durumun Türk çelik ürünlerine olan talebi artırdığına dikkati çeken Güzelel, buna karşılık devam eden savaş ortamının nikel başta olmak üzere kıymetli madenlerin fiyatlarında ciddi oynaklıklara sebebiyet verdiğini belirtti.

BTP Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Güzelel, küresel nikel üretiminin üçte ikisinin paslanmaz çelik üretiminde kullanıldığını, savaş nedeniyle birçok ülkenin ticari kısıtlamalarıyla karşı karşıya kalan Rusya'nın paslanmaz çelik ve elektrikli araç pillerinde kullanılan küresel nikel ihtiyacının yaklaşık yüzde 10'unu tek başına sağladığını, Ukrayna'nın ise üretim kapasitesinin yüzde 40’ını tamamen kaybettiğini söyledi.

Rusya’ya ambargo kararlarıyla beraber mart ayında 100 bin doları geçen ton fiyatı ile spekülatif bir atak yapan nikel başta olmak üzere, değerli madenlerin yerli üretimini artırmanın kilit öneme sahip olduğunun altını çizen Güzelel, "Dünyanın 7’inci, Avrupa’nın en büyük çelik üreticisi olarak 193 ülkeye ihracat yapan Türkiye’nin, 40 milyon tonun üzerinde çelik üretimi yapan bir ülke olarak bu alanda yeni bir üretim stratejisine ihtiyaç duyduğunu düşünüyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE NAKAMURA- TOME’NİN YENİ CNC TEZGAHI TÜRKİYE’DE