Endüktif sensörler, lineer cetveller ve RFID sistemleri ile kendi pazarında dünya lideri olan Balluff, yeni nesil optik sensörleri ile görüntü sistemlerindeki boşluğu doldurmaya hazırlanıyor. Sharpshooter, görüş sistemlerindeki esneklik sayesinde fotoelektrik sensörleri kendi aralarında birleştiren gerçek optik sensörlerdir. Basit bir görüntü sistemi değildir; daha güçlü algılama yapabilmek için görüntü teknolojisini en iyi şekilde kullanır. Küçük boyutlu (58x52x40 mm) Sharpshooter, hemen hemen her yere kolaylıkla ve güvenli bir şekilde monte edilip ürün denetleme, ürün konumlandırma ve boyutlandırmaya yarayan veya pozisyon bilgisi verebilen optik sensördür. Sharpshooter etkili hata denetimi yapabilen bir cihazdır. Ürün sayımında pozitif doğrulama, ürün bilgisi, ürün gruplaması, etiket kontrolü, artı bir özellik olarak da özel ürün tanımlayabilme özelliği vardır. Karmaşık sensör dizisi yerine kullanılabilir, her tipteki ürün ve ürünlerin belirlenen yönünü kontrol edebilme imkanı sağlar. Kalite kontrolü ve hata ayıklama fonksiyonlarının gerekli olduğu kısımlarda veya farklı davranışlarla veya konfigürasyonlarla tanımlanan ürünlerde kullanışlı biri sensördür. Sharpshooter’un az yer kaplayan boyutları ve basit donanım platformu düşük değerli algılama yapan uygulamalardaki sensörler gibi kolay ve hızlı kurulum sağlar.

Sabitlenebilen, ayarlı lens çerçeve yapısıyla odaklamayı ve hedef almayı kolaylaştırır. Kırmızı LED’lerle çevrili yapısı kolay ve kaliteli görüntü alımına olanak sağlar. Dört farklı tanımlanabilir LED işaretçisi ile hedef alanda hızlı ve kolay bir şekilde istenen görüntü düzeni sağlanmasına yardımcı olur.
Sharpshooter, sensörün tetiklenmesi ve harici aydınlatma, harici kontrol durumunda sinyal verme/vermeme ve farklı harici uygulamalarda farklı I/0 değerleri kullanılabilmeye imkan sağlar.

Ayrıca direkt PC aracılığıyla veya bir ağ bağlantısıyla irtibatlanabilen ve çeşitli biçimlerde ayar yapılmasına imkan veren TCP/IP Ethernet’i vardır. Basit ve kullanışlı Windows tabanlı GUI yazılımıyla kullanıcıya adım adım kurulum yapılabilmesini, interaktif bir şekilde on-line yardım almasını, ürünün konumuna göre en iyi şekilde çeşitli görüntü tanımlama yapılabilmesini ve ölçüm aracı kurulumuna yardımcı olur. GUI yazılımı kullanıcının cihazı rahatlıkta kurup, devreye dışı bırakmasına olanak sağlar.

SENSÖRDE YENİ SINIF
Sensör üreticileri daha gelişmiş sensörler ve yeni uygulama teknikleriyle vizyonlarını eliştirirler. Bunun içinde farklı sensör yaklaşımları için farklı teknik gelişmeleri ve ihtiyaçları takip ederler. Ürün geliştirme çalışmalarında uzmanlıklarını kullanarak maliyet hesaplarını, ürünün basit kullanabilirliğini göz önüne alıp bu konudaki boşluğu dolduran ürünler tasarlarlar.  

BASİTLEŞTİRİLMİŞ GÖRÜNTÜ TEKNOLOJİSİ
Yeni sınıf ürünler basit, pratik ve maliyet hesaplarını dikkate alarak tekbir cihazda toparlamış, kullanıcının kolaylıkla kurulumun yapabileceği kaliteli cihazlardır. Yeni sensörler basitleştirilmiş algoritmalarıyla çoklu algılayıcı sunar ve basitleştirilmiş konfigürasyon ara yüzüyle tek fonksiyonlu ‘akıllı sensör’ veya standart bir farklı sensöre göre daha fazla veri alınmasını sağlar.


HABERİN DEVAMI İÇİN AŞAÐIDAKİ LİNKLERİ TIKLAYINIZ:

Dün, bugün ve yarın

Pepperl+Fuchs yeniliğe odaklanmıştır

Posta pullarının tanımlanmasında akıllı kamera sensörü SCS1

Delta DPA serisi endüstriyel basınç sensörü

SteelFace: Zor uygulamalar için sağlam sensörler

Artırılmış güvenlik ve verimlilik için Kategori 4 C4000 güvenlik bariyeri

Kodlu emniyet şalteri PSENcode yenilendi

Yüksek çözünürlüklü enkoder ailesi: DFS60 artımlı enkoder

İki kanallı toz ve partikül sayım cihazı: Lighthouse Remote 2012, 3012, 5012

Tuğla paketlemede TL46-WLF kontrast sensör uygulaması

Basınç sensörleri

SCS1 kamera ile etiketleme kontrolü

Makina sektöründe otomasyon ve güvenlik amaçlı sensör kullanımı giderek artıyor

Leuze electronic’ten yeni çatal sensörler

Rulman durumunun izlenmesinde rulman frekansını ölçen sensörler kullanılmalı

BALLUFF Sharpshooter ile gördüğünüze inanın