Bu sistem ile kullanıcı, uzak erişim modülünü (SMX-RNS/02) makinanın elektrik panosu içerisinde montajını gerçekleştirerek makina ile birlikte son kullanıcısına gönderir.  Müşterinin elinde bulunan SMX-RKY USB anahtarı interneti olan bir bilgisayarda takip programını açtığında anahtara kayıtlı tüm modüller interneti olan ve interneti olmayan cihazlar şeklinde listeleniyor. Bu listede interneti olan bağlanılmak istenilen modül seçilerek bağlanılıyor. 

Net Mühendislik’in özgün bağlantı yapısı sayesinde USB anahtar ile ana modül arasındaki bağlantı doğrudan (secure peer to peer VPN tünel) olduğunda data alışverişi için bir sunucuya (server) ihtiyaç duyulmuyor. Bu nedenle de bağlantı hızı teorik olarak rakiplerine göre daha hızlı olmakla birlikte data boyutuna göre müşterilere ilave bir ücret yansıtma durumu söz konusu olmuyor. 

ANA MODÜL İNTERNET ERİŞİMİ

Ana modül üzerinde 2 adet LAN portu, 1 adet WAN portu ve 2 adet USB portu bulunuyor. Cihaza internet 3 şekilde sağlanabilir;
1.    İnterneti olan bir Ethernet kablosu cihaz üzerindeki WAN portuna takılır. 
2.    Cihaz USB portuna takılabilen harici USB wireless anten (SMX-N1559) sayesinde ortamdaki kablosuz ağlara bağlanılabilir. 
3.    Makinanın fabrika internet ağına kesinlikle bağlanması istenmediği durumlarda ise operatörün akıllı telefonunu (iOS veya Android) sarj kablosu ile cihaz üzerindeki USB portuna bağlayarak internetini paylaşması (hotspot özelliği) ile bağlanılabilir. 
Özellikle son bağlantı şekli makina üreticileri için çok büyük avantaj. Kendi internet ağını paylaşıma açmak istemeyen fabrikalarda müşterin çok hızlı bir şekilde servis desteğini harici internet bağlantısıyla vermesini sağlıyor.