ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün, 2020 yılında toplamda bin 479 kişi istihdam ettiklerini belirterek, "Bu sene de yine alacağız, büyüyoruz çok şükür. Herkes işten personel çıkarmanın formülünü ararken Allah'a çok şükür biz 'koca bir şirket kattık bünyemize' diyoruz ASELSAN olarak..." ifadelerini kullandı.

"ÜRETİMİ VE İSTİHDAMI DESTEKLEMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ"

Kocaeli Sanayi Odası'nın çevrim içi gerçekleştirilen şubat ayı meclis toplantısında açıklamalarda bulunan Görgün, pandeminin endüstriye etkilerinden bahsederek, 2020'de şirketlerin zorlu bir imtihandan geçtiğini, farklı koşullara alışmak ve bunları normalleştirmek durumunda kaldıklarını dile getirdi.

Türkiye ve küresel ekonomiyle ilgili konuşan Görgün, şirketlerinin işe alım konusuna değinerek "Pandemi yılı 2020'de 1479 personel işe aldık, yani yaklaşık 1500 kişi diyebiliriz. 1500 kişi çalıştıran kaç firma var? Tüm alanlarımızda sanki yeni bir işletme açar gibi üretimi desteklemek adına, istihdamı desteklemek adına aldık ve almaya da devam ediyoruz. Bu sene de yine alacağız, büyüyoruz çok şükür. Herkes işten personel çıkarmanın formülünü ararken Allah'a çok şükür biz 'koca bir şirket kattık bünyemize' diyoruz ASELSAN olarak." dedi.

"454 MİLYON DOLARLIK SÖZLEŞME İMZALADIK"

İhracat performanslarını değerlendiren Görgün, seyahat kısıtlamalarına rağmen tarihi bir rekora imza attıklarına dikkat çekti.

Görgün, konuyla ilgili olarak "454 milyon dolarlık ihracat sözleşmesi imzaladık. Daha evvelki 1 yılda imzaladığımız sözleşme miktarını da geçti. İlk defa bakiye siparişimiz 1 milyar doları aştı ihracatta. Şu anda 9,5 milyar dolar gibi bakiye siparişimiz var. Bunun 1 milyar doları ihracat bakiye siparişi. 6 yeni ülkeye ihracat gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

"9 AYDA 8,5 MİLYAR TL'YE ULAŞTIK"

Yıl sonu raporlarını önümüzdeki hafta yönetim kurulu toplantısının ardından açıklayacaklarını kaydeden Görgün, "3. çeyrek üzerinden bahsetmek istiyorum; 746 milyon dolarlık 9 ayda yeni sözleşme imzaladık. Bakiye siparişlerimiz 9,5 milyar dolara ulaştı. Hasılatımız TL cinsinden yüzde 10 oranında arttı. Faiz, amortisman ve vergi öncesi kar (FAVÖK) artışı yüzde 17 oldu ve FAVÖK marjımız ise yüzde 21,6'ya ulaştı. İlk 3 çeyrekler değerlendirildiğinde, ivmelenmenin pozitif yönde olduğunu görebiliriz. Yurt içi ve yurt dışı satışlarımıza baktığımızda önceki seneyi 13 milyar lirayla kapatmıştık, 2020'de 9 ayda 8,5 milyar liraya ulaştık." diye konuştu.

Ankara dışındaki tesis ve ofislerine ilişkin bilgiler de aktaran Görgün, Gebze'deki Bilişim Vadisi'nden bir yer kiraladıklarını, orada bilhassa sivil alandaki çalışmalarını ve tasarımlarını yapacaklarını söyledi.(AA)