AKO Grup, grubun amiral gemisi PETLAS’ın yanı sıra, bünyesinde faaliyet gösteren diğer sanayi kuruluşları AKO Akü, AKO Jant ve AKO Lastik Kaplama’nın yüksek performansı ile Fortune 500 Türkiye 2020 sıralamasında bir önceki yıla göre 27 basamak birden yükseldi.

Firma, lastik distribütörlük faaliyetlerinin ve yüksek katma değerli ihracatın katkısı ile de 3,9 milyar TL’nin üzerindeki performansı ile "Net Satışlara Göre İlk 100 Sıralaması"nda 95. sıraya yükseldi.

"MİLLİ SANAYİ GÜCÜ KİMLİĞİNİ GURURLA TAŞIYORUZ"

Söz konusu başarıya ilişkin açıklamalarda bulunan AKO Grup Yönetim Kurulu Üyesi Safa Özcan, tüm iştiraklerinde Ar-Ge alanındaki yatırımlar, organizasyonel ve endüstriyel yatırımların yanında marka yatırımlarına da önem verdiklerinin altını çizdi.

Gruplarının yerli sermaye, yerli Ar-Ge ve mühendislik, yerli üretim gücü ile Türkiye’nin milli sanayi gücü kimliğini gururla taşıdığını kaydeden Özcan, "Ülkemizin yanı sıra, dünyanın yüzü aşkın ülkesinde rekabet gücümüz her gün artış gösteriyor. Her başarımız bizlere gurur veriyor; daha da iyi olma azmimizi ateşliyor. Bu başarıyı, tüm Grup çalışanlarımız, iş ortaklarımız, markamızı tercih eden tüketicilerimiz, kurumsal müşterilerimiz ve milletimizle paylaşıyor ve onlara teşekkürlerimizi sunuyoruz." şeklinde konuştu.

SEKTÖRÜNDE YERİNİ EN FAZLA YÜKSELTEN MARKA OLDU

Grubun, 2005 yılından bu yana 5 milyar TL'den fazla yatırım yaptığı PETLAS da, İstanbul Sanayi Odası’nın “Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu” sıralamasında 82., Brand Finance Türkiye’nin en değerli ve en güçlü markaları 2021 raporunda da 59. sırada yer alarak 2020 yılında lastik sektöründe sıralamadaki yerini en fazla yükselten marka olma başarısını göstermişti.