Ağır sanayide çalışma koşulları, kullanılan rulmanlar konusunda yüksek gereksinimler ortaya çıkarmaktadır. Bu farklı gereksinimleri karşılayan mevcut rulman çeşitliliği içinden fiyat/performans olarak en uygun ürünün seçilmesi ve  sonrasında bu ürünlerin doğru kullanılması, bakımlarının doğru yapılması ile rulmanların ömrü uzamaktadır. Bu da ancak uzmanlık gerektiren “AKADEMİK” yaklaşım ile sağlanabilmektedir.

Ağır sanayide çalışma koşulları, kullanılan rulmanlar konusunda yüksek gereksinimler ortaya çıkarmaktadır. Rulmanlar, düşük hızlarda ağır yüklere maruz kalabilmekte, yüksek sıcaklık ve ıslak ortam şartlarında çalışabilmektedirler. Ağır şartlara uygun üretilmiş rulmanlar sürekli titreşim, hatalı hizalama ve şok yüklere karşı aşınma direnci göstererek güvenilir çalışma sağlarlar. Çeşitlerine göre her şarta uygun olarak üretilen rulmanlar kafes yapıları, keçe kullanımı, kullanılan malzeme, iç dizayn gibi özellikler ile birbirinden ayrılmaktadırlar.

Geniş rulman çeşitliliği içinde firmaların üretim süreçlerine fiyat/performans olarak optimum ürünün seçilmesi pazarın farklı segmentlerindeki ürün özelliklerine hakim olmak ile mümkündür. Her segmentteki rulmanın özellik ve fiyat bilgilerine hakim olunarak sizin için en uygun rulman seçimi yapılır. Aksi takdirde gereksiz maliyet artışları ve verimsiz ürün kullanımı sorunları ile karşılaşılmaktadır. Doğru ürünün seçimi sonrasında fabrikalardaki rulman kullanıcısı olan teknik personel doğru ürün kullanımı ve bakımı ile ilgili bilgilendirilerek ürünün ömrü uzatılır.

Doğru rulman seçimi ile kullanıcı eğitimi birbirinden ayrılamaz. ENDAŞ  uzman kadrosu ile FAG, INA, NSK, MGM, KG, HRB, GBM gibi farklı segmentteki rulman markalarının en tecrübeli ve köklü distribütörü olarak 50 yılı aşkın bir süredir rulman satışı ve eğitimini eşzamanlı sağlamakta, geniş rulman çeşitliliği ile müşterilerine en uygun rulmanı seçmesini sağladıktan sonra bünyesindeki ENDAŞ AKADEMİ ile eğitim vermektedir. 

ENDAŞ AKADEMİ tarafından rulman ömrünü uzatmak için verilen eğitimin içeriği;

-Rulman teknolojisindeki son gelişmeler

-Rulman tiplerinin tanıtımı

-Montaj demontaj yöntemleri ve ekipmanları

-Rulman hasarlarını önleme yöntemleri

-Rulman yağlama teknikleri

endas.com/Home-Page/Turkish