5000 m2 kapalı üretim alanında mühendislik çözümleri üreten Yektamak Makine ve Mühendislik, Seyiton markasıyla, endüstriyel işletmelerin ağır yük transfer ihtiyaçları için transfer arabaları üretiyor. 
1000 tona kadar taşıma kapasitesine sahip Seyiton transfer arabaları ile ağır yüklerin fabrika içinde veya dış ortamda taşınma işlemleri kolaylıkla gerçekleşiyor. Yüksek verimlilikle çalışan Seyiton transfer arabaları zaman ve personel bakımından işletmelere yüksek kazanç sağlıyor.

İHTİYAÇLARINIZA ÖZEL ÇÖZÜMLER

İşletmelerin transfer ihtiyaçları; işletme işleyişi ve üretim kabiliyetleri gibi faktörlere bağlı olarak farklılıklar gösterebiliyor. Seyiton, ürettiği transfer arabaları ile işletmelerin bu ihtiyaçlarına çözümler üretiyor. Üretilen transfer arabaları manuel kontrollü veya otonom hareket kabiliyetlerine sahip olabilirken güç besleme sistemleri; akülü, aküsüz, kablo tamburlu ve busbar beslemeli olarak ayrılabiliyor. 
Önceden yerleştirilen raylı hat üzerinde hareket eden raylı transfer arabaları özellikle sabit bir hat üzerinde, belirli bir noktadan başka bir noktaya düzenli olarak yük transferi gerçekleştiren işletmeler için tercih edilebilirken raysız ve yüksek manevra özelliğine sahip çoklu dümenlemeli transfer arabaları rotadan bağımsız olarak transferler gerçekleştirebiliyor. 
Transfer arabası seçimini etkileyen bir diğer önemli etken ise güç besleme sistemleri oluyor. Araçlarda akülü, kablosuz (wireless) enerji aktarımlı kablo tamburlu veya busbar güç besleme sistemleri tercih edilebiliyor. Akülü sistemlerde araba, yüksek şarj kapasiteli akü veya bataryadan gücünü alırken kablosuz sistemlerde bu güç ihtiyacı hat boyunca yer altına yerleştirilen kablosuz güç aktarım sistemlerinden karşılanıyor. Diğer güç besleme sistemlerinden kablo tamburlu güç sistemine sahip olan arabalar kablo vasıtasıyla, busbar beslemeli güç sistemleri ise busbar vasıtasıyla ihtiyaçları olan enerjiye ulaşabiliyorlar.

Bu temel özelleştirmeler haricinde taşınacak ürünün niteliğine göre arabaya modüller eklenebiliyor. Örneğin bobin taşımak için kullanılacak transfer arabalarına V yatak modülü eklenerek bobinlerin emniyetli ve ergonomik bir şekilde transferi sağlanıyor. Ya da belli bir skid, fikstür vb. yapı üzerinde taşınan ürünlerin transferi için hidrolik kaldırma modülü ile arabalar, bu yapının altına girerek ürünü yapıyla birlikte kaldırıp transfer sağlayabiliyor. Farklı ihtiyaçlar doğrultusunda özel aparat ve modüller tasarlanarak arabalara entegre edilebiliyor. Tüm bu özellikleriyle Seyiton, transfer ihtiyaçlarına etkili, iş güvenliğini en iyileştiren, verimliliği arttıran çözümler sunuyor.