Endüstri firmalarının bir yandan yeni teknoloji araçlarını, diğer yandan ileri yönetim metotlarını edinmeleri gerekiyor. Bunlar katma değeri yüksek ürünler sunabilmenin önkoşulları. 

İleri yönetim metotlarının başında “yalın üretim” geliyor. Yalın üretim üç ana başlıkta iyileşme sağlıyor. İlk başta maliyet arttıran ama değer yaratmayan faaliyetlerin eliminasyonu var. Bunlar; gereksiz işleme, taşıma, hareket ile bekleme, stok fazlalıklar ile kusurlu ürünler. İsraf yaratan bu semptomların öncelikle yer ve miktarlarını saptamak gerekiyor. Bu amaçla değer akış haritası çıkartılıyor. Harita analiz edilerek sorunlara teşhis konuyor. 

İkinci başlık ürün karmasını ve miktarlarını dengeleme çalışmalarını içeriyor. Üretim hızını talep hızı ile eşleştirerek, diğer deyişle fabrikayı doğru ritimde çalıştırarak aşırı ürün stokları engelleniyor. Heijunka yöntemi ile ürün karması ve üretim hızı optimize ediliyor. 

Üçüncü başlık Kaizen yaklaşımı. Statükodan memnun olmayı gelişmenin engeli gören Kaizen her gün bir öncekinden daha ileri gitmeyi sağlayan inovasyonun yolunu açıyor.  

Batıdaki araştırmalar ileri yönetim metotlarına yapılan yatırımların geri dönüş oranlarının daha yüksek olduğunu ve kısa sürede gerçekleştiğini gösteriyor. Üstelik ileri metotlar makina parkının verimliliğini de artırıyor. 

Makina ile metot ayrı düşünülemez!