“Takım tezgahı üreticileri acil ihtiyaçlarına yanıt verebilmek için müşterilerine yakın olmak zorundalar. Aynı zamanda yeni prosesler geliştirmek için müşterileri ile iş birliği içinde olmalılar. Müşteriler en önemli inovasyon kaynağımız.” Bu sözler DMG MORI’nin Dünya Başkanı Dr. Masahiko Mori’ye ait. Ekim ayında ülkemize gelen Dr. Mori dergimize verdiği özel röportajda geliştirdikleri yenilikçi makinalarla trendleri ve inovasyon hızını belirlediklerini açıkladı. Tüm dünyada bakım sözleşmelerine olan talebin artması dolayısıyla da servis ve destek yapılanmasına önemli yatırımlar yaptıklarını vurguladı. Endüstri 4.0 uyumluluğu için çeşitli yazılımlar ve portaller geliştirdiklerini duyurdu. Müşteriler için giderek artan yoğunlukta özel çözümler geliştirdiklerinin de altını çizdi.

Dr. Mori’nin sözünü ettiği yazılımların başında CELOS gelmekte. CELOS 26 ayrı yazılımdan oluşan bir süite. Üretim planlama, üretim destek, bakım, enerji yönetimi ve gerçek zamanlı sipariş durumunu izleme başlıklarında zengin işlevler sunan CELOS operatör ile makina arasındaki uyumu sağlamada ve üretim karlılığını geliştirmede rakipsiz bir arayüz. ERP, MES, CAD yazılımları ile uyumlu olan CELOS ile çok sayıda makine yönetilebiliyor.  
ADAMOS da DMG MORI’nin Nesnelerin Internet’i platformu. Yerimiz kalmadığı için ADAMOS’u Endüstri 4.0 dergimizdeki köşemde okuyacaksınız.  

Japonların tek seferde çok talaş kaldırsın, Almanların yüksek hızda çalışsın tercihlerini birleştirerek yarattığı üstün makinalarla müşterilerine büyük rekabet gücü kazandıran DMG MORI Dr. Mori’nin açıklamalarından gördüğümüz üzere çıtayı daha da yükseltmiş; makina mühendisliğinin dijital geleceğini yaratıyor!
Verdiği değerli bilgiler için Dr. Masahiko Mori’ye teşekkür ve saygılarımızı sunuyoruz.