Metal işleme dünyası, üretimini hızlandırmak ve üretim süreçlerini insan faktöründen bağımsız hale getirebilmek adına CNC besleme/boşaltma uygulamalarında endüstriyel robot yatırımlarına hız veriyor. Minimum hata ve fire ile yüksek katma değerli, yüksek hız ve performanslı üretim sağlayan, operatör bağımlılığından kurtaran, kullanımı ve iş parçası değiştirmesi kolay, esnek, “makina besleme / boşaltma” robotlarına yatırım yapmak isteyen üreticiler için şimdi tam zamanı!.

Alanında sadece robotik çözümlere odaklanan ve üretimde yüksek teknoloji yatırımları için adeta bir referans etkinlik haline gelen 5. Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, birbirinden güçlü yerli ve yabancı robot markalarını bir araya getirirken, 1-2-3 Ekim tarihleri arasında WOW Kongre Merkezi’nde düzenlenecek etkinlikte, CNC besleme/ boşaltma robotları, üretim dünyasının profesyonel yatırımcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor.

Ekim sayımızın kapağında bu alanda çözüm sunan markalara odaklanırken, çok daha fazlasını, uygulama örnekleriyle birlikte görmek isteyenleri, 1-2-3 Ekim’de WOW Kongre Merkezi’nde buluşmaya davet ediyoruz.

***

Gelelim makina sektörünün gündemine..

Makina İhracatçıları Birliği Başkanı Kutlu Karavelioğlu, Ticaret Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla birlikte Ekaterinburg’ta kurdukları temaslar neticesinde, son 2 aylık süreçte, bayram tatillerindeki kesintiye rağmen Rusya’ya 84 milyon dolar karşılığı makina ihraç edildiğini vurgulayarak, “Rusya’nın yeniden en büyük dört pazarımız arasında olması için çalışıyoruz” dedi.

TİAD Başkanı Fatih Varlık, takım tezgahlarında yüzde 15 olan yerli ve milli makina kullanımının yüzde 25’e çıkarılması için yapılması gerekenleri 10 madde halinde açıkladı. Teknik Üniversitelerin mühendislik fakültelerinde ‘Takım Tezgahı Mühendisliği’ bölümü açılması gerektiğini söyleyen Varlık,  ‘Metal İşleme Takım Tezgahı’ üretimi için tüm firmaların ihtiyaç duyacağı, ancak yatırım/fayda maliyeti yüksek olan hassas makinalar, ölçüm ve kontrol ekipmanları, test laboratuvarlarının içerisinde yer alacağı ‘Ar-Ge ve Mükemmeliyet Merkezi’ kurulması gerektiğinin de altını çizdi. Yatırım yapacak olan firmalara en az 10 yıl boyunca finansman desteğinin garanti edilmesi gerektiğini söyleyen Varlık’ın detaylı açıklamalarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

Makina üreticileri ve yatırımcılarının yakından takip edeceği;

Robot Yatırımları Zirvesi ve Endüstri 4.0 Uygulamaları Zirvesi’nde buluşmak üzere…