ST İnşaat Yapı ve Malzeme dergimizin yeni sayısında sizler için sektör oyuncularına ikinci yarıyıl planlarını sorduk. Birçok firma, hem yurt içinde hem de yurt dışında markasını güçlendirmek adına pazarlama çalışmalarına odaklanacak. Öte yandan bazı firmalar, yenilikçi ürünleri ile pazarda yerini alacak. Firmalar bu yeni ürünlerinde kullanıcısının çalışmalarına daha verimlilik sağlamaya odaklanmış. Bu yeni ürünlerin gelişiminde, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19’un payı büyük. İhtiyaca göre ürün gamını şekillendiren firmalar, bu çalışmalarıyla pazara katkı sağlayacağı gözüküyor. Bir diğer planları ise yurt dışı pazarı. Özellikle markalar yeni ürünleriyle de yurt içinin yanı sıra yurt dışında da rekabet gücünü artırmada iddialı. Biz de firmalara ikinci yarıda başarılarının artmasını diliyoruz. 

Dergimizin yeni sayısının kapak projesi, Torkam E5 Projesi. Yatay mimari konsepti ile planlanan proje, Torkam Holding’in imzasını taşıyor. Çalışmaların hızla ilerlediği projede kullanılacak yapı malzemelerde estetiğe ve uzun ömürlüğe önem verilmiş. Projenin tüm detaylarını, Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli ile konuştuk. 

Bir diğer önemli konuğumuz ise Adana’nın önde gelen inşaat yatırımcısı Göktekin Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Göktekin. Gerçekleştirdikleri araştırmadan elde ettikleri sonuçlar ışığında yeni projelerini oluşturmaya başladıklarını belirten Göktekin, Adana’nın merkezinde ve en yeşil bölgesinde G4 projelerinin temellerini atacaklarını, sonbaharda ise Göktekin İş Merkezi projesine başlayacaklarını açıkladı. 

Tasarım Ustaları başlığımızda ise Toros & Partners firması kurucu ortakları Derya Toros ve Çetin Dalva’yı ağırladık. Tasarımlarını tıpkı bir sanatçı gibi sezgi ve duygularıyla tasarladıklarını belirten Derya Toros ve Çetin Dalva, yaratıcılığa çok önem verdiklerini ve içlerindeki yaratıcılığı projelerinde açığa çıkarttıklarını açıklıyor. 
Yapı malzemenin tüm kalemlerine mercek tuttuğumuz, yeni teknolojilere yer verdiğimiz sayımızı keyifle okumanız dileğiyle...