Proses Zirvesi ve Sergisi bu yıl dördüncü yaşını kutlayarak sektör paydaşlarını bir araya getirdi. Bakım Zirvesi ve Proses Güvenliği Sempozyumu olmak üzere iki farklı panel alanında farklı uygulama örneklerinin konuşulduğu organizasyon, aynı zamanda sektörle ilgili yeni gelişmelerle ilgili konulara da ev sahipliği yaptı. Proses Zirvesi ve Sergisi bu yıl panel alanlarında hem farklı sektörlere yönelik programlar hazırladı hem de ENOSAD, JESDER, EFSİAD, KSBS derneklerinin düzenlediği özel oturumlarla ziyaretçilerle önemli bilgiler paylaştı.

EFSİAD Başkan Yardımcısı Cihan Acaroğlu, Türkiye’den ve dünyadan enerji sektöründe veriler paylaşırken dünyadaki enerji tüketiminin yüzde 70 oranında arttığını, Türkiye’de ise yüzde 80 bir artış olduğunun altını çizdi. Dünyada enerjinin kilit önem taşıdığını ifade eden Acaroğlu, ancak bonkör kullanıldığını söyleyerek, “Enerji çok değerli, israf etmeyelim” dedi. Endüstriyel fırınlarda envanter çıkarma çalışmalarına başlanacağını kaydeden Acaroğlu, kontrollerin yanı sıra verimlilik analizleri ve enerji kayıpları yapılacağını da ifade etti.

Panellerde konuşan bir diğer dernek ise JESDER oldu. ‘Jeotermal Enerji Sektörünün Türkiye’deki Durumu ve Proses Kontrolü’ konulu panel, JESDER Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Şentürk’in moderatörlüğünde gerçekleşti. “Jeotermal enerji üretiminde dünyada 4. sıradayız, jeotermal Türkiye’de araştırılması gereken yegane yenilenebilir enerji kaynağı” diyen JESDER Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Şent

rk Türkiye’de jeotermal enerjinin konumu hakkında bilgi verdi. ENOSAD ise paneldeki sunumlarını “Proses’te dijital dönüşüm uygulamaları” başlığıyla gerçekleştirildi. ENOSAD, Akademik Kurul Başkanı Hasan Terzioğlu’nun moderatörlüğünü yaptığı ENOSAD Oturumu’nda panelistler; SMS-TORK Ar-Ge & Fabrika Müdürü Dr. Yaşar Mutlu, Emerson Çözüm Satış Lideri Emre Gökdemir, Entek Otomasyon IoT Satış Müdürü Hakan Mete, Honeywell PMC – Orta Avrupa Genel Müdürü Kadir Yılmazoğlu oldu.

Proses sektörünün en büyük buluşması olan 4. Proses Yatırımları Zirvesi ve Sergisi, yeni dönemde de sizlerle birlikte olmaya devam edecek.