İç pazardaki daralma neticesinde yönünü dış pazara çeviren inşaat malzemeleri sektörü, payını yükseltmeye devam ediyor. Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Dış Ticaret Endeksi Eylül 2019 sonuçlarına göre, tatillerin geride kalmasıyla inşaat malzemeleri sanayisinin ihracat performansı da sıçrama gösterdi. İhracatın değer olarak 1,89 milyar dolara ulaştığı Eylül ayında miktar olarak 4,75 milyon ton seviyesi ile yılın en yüksek ikinci aylık ihracat rakamına ulaşıldı. 

İnşaatın en önemli kalemlerinden biri olan iskele kalıp sektörü de rotasını ihracata çevirdi. Zira Azerbaycan, Irak, Türkmenistan gibi yakın coğrafyanın yanı sıra Kuzey Afrika gibi daha uzak coğrafyalara da sektör oyuncuları satış gerçekleştiriyor.  Dış pazarda farklı tipolojideki projelere çözüm sunan firmalar, yüksek performanslı iskele kalıp sistemleriyle buradaki inşaat projelerine verimlilik katıyor. 

Metro, köprü gibi alt yapı projelerinin yanı sıra endüstri tesislerine de çözüm sunan iskele kalıp sektöründeki son gelişmeleri, sektörün önde gelen oyuncuları ile konuştuk.