Bu ayki sayımızda iklimlendirme sektörünü mercek altına alıyoruz. 2019’un ilk yarısında 2 milyar doların üzerinde ihracata imza atarak ekonomiye değer katmaya devam eden iklimlendirme sektörünün yıl sonu hedefi ise 5,5 milyar dolar. Isıtma-soğutma, klima sistemleri, havalandırma ve tesisat ekipmanları gibi alt dalları kapsayan sektör, söz konusu ihracat hedefi doğrultusunda çalışmalarına hız verdi, yeni pazar arayışlarına yöneldi.

Hiç kuşkusuz, sektör ihracat hedeflerine giderken, bu yolda yine en önemli katkıyı robotlar verecek. İklimlendirme sektöründe de üretimin hızını ve kalitesini artıran robotlar, kaynaktan paletlemeye, boyadan vidalama uygulamalarına kadar birçok proseste kullanılıyor. 

Robotlarla birlikte değişken süreli ve sabit olmayan üretimin önüne geçmek mümkün olurken, ayrıca hassas montaj için iyi ölçüde tekrarlanabilirlik sunuyor.
• • •
Yaz tatilinin ardından hareketlenen sektörün gündeminde ise fuarlar var. Ekim ayındaki ST Endüstri Zirveleri, robottan Endüstri 4.0’a, prosesten enerjiye kadar sanayinin tüm ihtiyaçlarına çözüm sunacak.

Türkiye’deki endüstriyel robotların en büyük buluşmasına sahne olacak Robot Yatırımları Zirvesi ve Sergisi’ne artık geri sayım başladı. Zirve’ye az bir zaman kala, katılacak firmaların hazırlıkları son sürat devam ediyor.

Bu yıl 1-3 Ekim tarihlerinde Yeşilköy’deki WOW Kongre Merkezi’nde beşincisini gerçekleştireceğimiz Zirve, her zaman olduğu gibi sektörün nabzını tutmaya devam edecek. Sektörün lider firmaları bir araya gelerek yeni teknolojilerini ziyaretçilerle paylaşacak, stantlarında ürün ve hizmetlerini sergileyecek. 

Robotlu otomasyon alanındaki güncel trendlerin ele alınacağı panellerde ise, gıdadan otomotive, beyaz eşyadan mobilyaya robotlu üretimin kullanıldığı sektörlerin ihtiyaçları masaya yatırılacak, sektörlere özel çözümler sunan firmalar sahadaki uygulamalarını anlatacak.   

Çeşitli iş görüşmelerinin gerçekleştirileceği ve yatırımlar için altyapı oluşturacak organizasyonumuz ile üreticilerin ve yatırımcıların kafalarındaki soru işaretlerini gidereceklerine inanıyoruz.

“Zirve”de görüşmek dileğiyle…