Film ve dizi izleme platformu Netflix’in kendi yapımları arasında öne çıkan filmleri sizler için derledik. Platform kendi yapımı olan özel dizi ve film projeleriyle dünyada olduğu gibi Türkiye’de de hızla yayılmaya ve popülerliğini artırmaya devam ediyor.

Dünya çapında 190’dan fazla ülkede faaliyet gösteren platformun, 151 milyonun üzerinde ücretli abonesi bulunuyor.

Orijinal Netflix film önerilerimizi aşağıda bulabilirsiniz…

ROMA

IMDb puanı 7,8 olan Alfonso Cuarón’un yönetmen koltuğunda oturduğu 2018 yapımı film, Meksika’lı bir hizmetçi olan Cleo’nun hayat hikayesine odaklanıyor. Meksika’nın 1970’lerdeki toplumsal yaşamını çarpıcı bir dille anlatan bol ödüllü siyah beyaz film, 91. Oscar Ödül Töreni’nden en iyi yönetmen başta olmak üzere üç ödülle döndü.

THE BALLAD OF BUSTER SCRUGGS (VAHŞİ BATI HİKAYELERİ) 

İlk kez 2018 Venedik Uluslararası Film Festivali’nde gösterilen 2018 yapımı filmde, Vahşi Batı’da gerçekleşen altı farklı hikaye anlatılıyor. Ethan ve Joel Coen kardeşlerin yönettiği filmi, Western tutkunlarının özellikle kaçırmaması gerekiyor. Filmin IMDb puanı ise 7,3.

BIRD BOX (KUŞ KAFESİ)

Oscar Ödüllü Sandra Bullock’un başrolünü üstlendiği filmin IMDb puanı 6,6. 45 milyon izleyiciye ulaşarak platformun izlenme rekoru kıran filmde yönetmen koltuğunda Susanne Bier oturuyor. Kıyamet sonrası gerilim filminin konusuna gelince… Gizemli bir güç dünya nüfusunun büyük bir kısmının intiharına sebep olmuş ve iki çocuğuyla hayatta kalabilmeyi başaran Malorie’nin çocuklarıyla birlikte yolculuğu işleniyor.

ANNIHILATION (YOK OLUŞ)

Alex Garland’ın yönettiği bilimkurgu filmi Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh ve Oscar Isaac gibi güçlü oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. IMDb puanı 6,9 olan filmde, gerçekleşen olaylardan dolayı karantinaya alınan ve bu bölgeye gönderilen görevlilerin yaşadığı sıra dışı olaylar konu ediliyor.

BEASTS OF NO NATION (ULUSSUZ CANAVARLAR)

İç savaş yüzünden ailesi parçalanan ve bu nedenle askere katılmak zorunda kalan 14 yaşındaki çocuk asker Agu’nun hikayesinin anlatıldığı film, 7,8 IMDb puanına sahip. Cary Joji Fukunaga’nın yönettiği film kitap uyarlaması filmleri sevenler için de izlenmesi gerekiyor.

BLACK MİRROR: BANDERSNATCH 

David Slade’in yönettiği 2018 yapımı interaktif film, 1980’li yıllarda genç bir yazılımcının oyun geliştirme serüvenini konu alıyor. Kendi tercihleriniz doğrultusunda ilerleyebildiğiniz filmde yaptığınız tercihlerle filmin set dışına çıkabiliyor ya da karakteri ölüme götürebiliyorsunuz. İlginç bir deneyim olarak izlenebilir. Filmin IMDb puanı ise 7,2.