DOGMAN  

İtalya’da köpek bakıcılığı yaparak geçimini sürdüren bir adamın hayatını konu alan Dogman, sakin kurgusunun içerisinde izleyenlere değişik duygular yaşatmayı başarıyor. Hayattaki tek amacı iyi bir baba olmak olan Marcello, eşinden boşandığı için kızı ile yeteri kadar görüşemiyor. Vaktinin çoğunu ise bakımını üstlendiği köpeklerle geçirmeye devam ediyor. Düzgün ve sakin yaşamının çocukluk arkadaşı Simone tarafından bozulmasıyla kendisini şiddet dolu bir dünyanın içerisinde buluyor. Onurunu kazanmaya çalışırken de masumiyetini bir anlamda kaybediyor. Bu film, başrolüne hayat veren Marcello Fonte’ye Cannes Film Festivali’nde En iyi Erkek Oyuncu ödüllü kazandırdı. 

SHOPLİFTERS / ARAKÇILAR  

Japon yönetmen Hirokazu Kore-eda’nın son filmi Shoplifters (Arakçılar), Uzakdoğu sinemasının en özel örneklerinden biri olarak gösteriliyor. Cannes Film Festivali’nde ayakta alkışlanan film, melodram türü ile dikkatleri üzerine çekti. Marketlerden yemek çalarak hayatta kalmaya çalışan bir ailenin hikayesini konu alan filmde aile sokakta tek başına bulduğu çocuğu eve almasıyla her şey değişmeye başladı. 

THE CLASS / SINIF  

François Begaudeau'nun romanından sinemaya uyarlanan The Class (Sınıf), aldığı Altın Palmiye ödülü ile başarısını taçlandırdı. Filmin konusu ise François Marin adlı bir lise öğretmeninin, Fransa'nın farklı etnik kökenden öğrencileriyle kurduğu iletişimini anlatıyor. Temelde ise Fransız eğitim sistemini eleştiriyor, göçmenlik problemine değiniyor.

THE THREE OF LİFE / HAYAT AĞACI  

Brad Pitt ve Jessica Chastain’in başrollerini paylaştığı The Three Of Life (Hayat Ağacı), unutulmaz filmler arasındaki yerini almayı başardı. 1950’li yılların Teksas’ında geçen film, bir ailenin dramatik yaşam öyküsünü konu alıyor. Psikolojik irdelemeler ve kapalı anlatımlar sinemaya kattığı heyecan verici üslubu ile takdir topladı. 

KARE  

İsveç'te monarşi kaldırılmış ve şehrin göbeğindeki kraliyet sarayı bir modern sanat müzesine dönüştürülmüştür. Müzenin baş küratörü Christian (Claes Bang), boşanmış ve iki çocuk babası olarak, modern dünyanın tüm gerekliliklerini ve aynı zamanda kendine özgü duyarlılıklarını yerine getiren bir adamdır. Ancak hayatı rayından çıkmak üzeredir.