Hafta sonu eğlenceli zaman geçirmenin en kolay yolu komedi filmleri izlemektir. Sizler için hazırladığımız birbirinden komik ve düşündürücü film listesine bir göz atın. Özellikle 1960’lı yılların filmleri ideal olacaktır. 

Dr. Strangelove (1964)

Soğuk savaş dönemini komik bir bakış açısıyla ele alan Dr. Strangelove, 1964 yılında çekilmiş. Filmin konusu ise Dünya’yı yok edecek bombanın anahtarı bir aptalın elinde olsaydı?” sorusunun cevabının üzerine kurgulanmış. Siyasi taşlamalar, savaşın anlamsızlığı gibi konulara değinen film günümüzde bile gelmiş geçmiş en iyi siyasi komedi filmi olarak anılıyor. Yönetmen koltuğunda ise usta bir isim Stanley Kubrick oturuyor. 

Beetlejuice

1988 yılında beyazperdede gösterilen Beetlejuice (Beter Böcek), kült eserler arasında yerini almaya başarmış bir filmdir. Filmin konusu ise şu şekildedir: Öldükten sonra evler satın alınan bir çift evin yeni sahiplerini korkutmaya çalışsa da başarılı olamaz. Ölümleri korkutmak içinse Beter Böcek’ten yardım alırlar. Korku ve komedi türünde bir film olması sebebiyle sinema tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır. 

The Big Lebowski 

Bir komedi filminden daha fazlasını arıyorsanız sizi 1998 yılında çekilmiş The Big Lebowski filmini izlemeye davet ediyoruz. Cohen kardeşlerin yönetmen koltuğunda oturduğu filmde birçok şeyi sorgulamaya başarıyorsunuz. Absürd diyaloglar ise sizi güldürmeyi başarıyor.

3 Idiots 

Hindistan’ın en ünlü sinema yıldızlarında Aamir Khan’ı kadrosunda barındıran bu komedi filmi, Khan’ın kariyerinde de önemli bir basamak olma özelliği taşıyor. Hindistan yapımı olan bu filmde ülkenin prestijli üniversitelerinden birinde okuyan arkadaşların hayatı konu alınıyor. İçinde bulunduğu, öğrencileri birbiriyle yarışmaya zorlayan sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın iki arkadaşı filmin ana karakterleri. ‘3 Ahmak’ bir komedi filmi olmasıyla beraber eleştirel bir yaklaşıma da sahip.

PK 

Son yıllarda vizyona giren komedi filmlerinden bir tanesi de Hint sinemasının başarılı ismi Aamir Khan’ın rol aldığı Peekay filmi… Bir kez daha toplumsal sorunların komik ve eleştirel bir dil ile bize aktarıyor Aamir Khan, filmde dini kendi çıkarları için kullanan insanları gerçek yüzünü izleyiciye gösteriyor. 2014 yılında vizyona giren P.K, Hindistan sinemasının ne kadar ilerlediğini bizlere açıkça gösterin efsanevi bir yapım.