Aldığı ödüllerle ve seyircilerin üzerinde bıraktığı etkilerle adından yıllarca söz ettiren en iyi Türk filmleri, defalarca izlenebilecek nitelikte.  Gözünüzden kaçan filmler varsa iki saatinizi ayırın deriz. 

KIŞ UYKUSU 

Cannes tescilli, bol ödüllü Türk yönetmen Nuri Bilge Ceylan’ın Kapadokya’da çektiği Kış Uykusu filmi kuşkusuz en iyi Türk filmleri listesinin ilk sırasında yer alıyor. Kamera karşısında Haluk Bilginer, Demet Akbağ, Melisa Sözen, Nejat işler, Ayberk Pekcan, Serhat Kılıç gibi önemli isimlerin bir araya geldiği filmde bol ve düşündürücü diyaloglar öne çıkıyor. Emekli tiyatrocu Aydın, babasından kalan butik oteli işletmek için Kapadokya’ya geri döner. Gözlerden ırak otelde genç eşi Nihal ve eşinden boşanarak yanlarına taşınan Necla ile birlikte yaşayan Aydın, yerel bir gazeteye köşe yazıları yazar. Kalan zamanlarında ise tiyatro tarihi kitabını yazmak için çalışır. Kış bastırması, artan kar yağışı Aydın’ın sinirlerine dokunur ve uzaklara gitmeye teşvik eder. 

İFTARLIK GAZOZ 

Türkiye’nin 1970’li yıllarında Muğla’da geçen bir hikayeyi beyaz perdeye taşıyan Yüksel Aksu, bu filmde kendi yaşamından izleri seyirciyle buluşturuyor. Ege kasabasında ailesi ile birlikte yaşayan Adem, zeki bir öğrencidir. Yaz tatilinde Gazozcu Cibar Kemal Usta ile çalışmak isteyen Adem, Ramazan ayında ailesinden gizli bir şekilde oruç tutmaya başlar.  Ege sıcağında oruç tutarken çalışmak Adem için hiç kolay olmaz. Duygusal olayları mizahi bir şekilde ele alan Yüksel Aksu, bu filmi ile çıtasını yükseltmeyi başarmıştır. 

SONBAHAR 

Türk sinemasının en güzel örneklerinden biri olan Sonbahar, genç yönetmen Özcan Alper’in gözüyle beyaz perdeye yansımıştır. Türkiye’nin ve toplumun travmalarının Yusuf’un gözünden anlatan film, hapiste geçirdiği yıllardan sonra Karadeniz’deki köyüne geri döner. Yusuf’un kara bulutlarının içinde dolaştıran, muazzam manzaralar sunan ve Çehov etkisinin sezildiği anlatımıyla bir başka etkiler. 

MASUMİYET 

Zeki Demirkubuz’un en önemli filmleri arasında yer alan Masumiyet, Haluk Bilginer, Derya Alabora ve Güven Kıraç’ın oyunculuklarıyla bir üst noktaya daha çıkıyor. Yusuf 10 yıllık mahkumiyetin ardından ablasını ziyaret etmek için İzmir’e gelmesiyle eski bir hesap karşısına çıkar. Oradan ayrılıp ucuz bir otele yerleşen Yusuf’un yolu ilginç bir aile ile kesişir. Onların hikayesine tanık olan Yusuf, ayakta kalabilme savaşında ortak bir kaderde ilerleyebilecekler midir? 

EŞKİYA 

Şener Şen ve Yavuz Turgul filmlerinin başyapıtı olarak nitelendiren Eşkıya filmini izlemeyen kalmamıştır. Her izlendiğinde insana farklı duygular yaşatan filmde hikayesinden müziklerine kadar her detay özenle seçilmiştir.