Romantik, duygusal ve komedi türlerini, en iyi aşk filmleri bünyelerinde barındırarak hayranlık uyandırıyor.Kalplerimize dokunan romantik filmler, kimi zaman bizleri güldürüyor, kimi zaman ise yaşanan dram dolu aşklarla gözlerimizi yaşartıyorlar. İçerisinde kendinizden bir parça bulabileceğimiz, en iyi romantik aşk filmleri listesini sizler için hazırladık. 

1. Selvi Boylum Al Yazmalım

Efsanevi bir Atıf Yılmaz filmi olan,  Ali Özgentürk ve Cengiz Aytmatov’un senaryosunu yazdığı Selvi Boylum Al Yazmalım, gelmiş geçmiş en iyi aşk filmlerinden bir tanesidir.  Kadir İnanır, Türkan Şoray ve Ahmet Mekin’in etkileyici oyunculuklarıyla hayat bulan bu yapım, Cahit Berkay imzalı müziğiyle de efsaneleşmiştir. 

2. Yol

Şerif Gören yönetimiyle karşımıza gelen Yol, Yılmaz Güney imzalı etkileyici bir film.
Müzikleri  Zülfü Livaneli’nin imzasını taşıyan film, Şerif Sezer, Tarık Akan, Halil Ergün ve Meral Orhonsay gibi usta oyunculardan oluşan kadrosuyla da döneme damgasını vurmuştur.

3.Kelebeğin Rüyası

Yılmaz Erdoğan’ın hem yönetmen hem senarist hem de yardımcı oyuncu olarak görev aldığı şiirsel bir yapım, 2013 yılının en iyi romantik filmlerinden biridir.
Ayrıca  Belçim Bilgin, Kıvanç Tatlıtuğ,  Mert Fırat ve Farah Zeynep Abdullah’ın da yer aldığı oyuncu kadrosuyla merak uyandıran bu yapım, kesinlikle sizleri de etkileyecek.

4. Unutursam Fısılda

Konusu ve müzikleriyle 2014 yılının  en beğenilen ve en çok izlenen filmlerinden biriyle listemize devam ediyoruz.Kenan Doğulu tarafından bestelenen müzikleriyle Unutursam Fısılda,  Çağan Irmak imzalı romantik müzikal film hayranlık uyandırıyor. 

5.Sadece Sen

 Kore filminden ilham alınan bir Türk filmiyle listemize devam ediyoruz. Hakan Yonat yönetimindeki bu film; Belçim Bilgin, İbrahim Çelikkol, Kerem Can ve Necmi Yapıcı gibi başarılı isimlerden oluşan oyuncu kadrosuyla da dikkat çekmişti.