En iyi bilim kurgu filmlerini sizler için listeledik. Genelde seri halinde çekilen filmlerin size keyifli bir vakit geçireceğine inanıyoruz.

E.T.

Yönetmen koltuğunda Steven Spielberg’in oturduğu 1982 yapımı filmin senaryosu Melissa Mathison’a ait. Dünyayı ziyaret eden bir grup uzaylının ziyaretin ardından apar topar dönerlerken içlerinden birini dünyada unutuyorlar. 10 yaşındaki bir çocuk tarafından bulunan uzaylı ile kurduğu dostluğu konu alan dört Oscarlı filmin IMDb puanı 7,8.

GELECEĞE DÖNÜŞ/BACK TO THE FUTURE

Steven Spielberg’in yapımcıları arasında yer aldığı, Robert Zemeckis’in yönettiği zamanı durduran filmin senaryosu Zemeckis ile birlikte Bob Gale’in imzasını taşıyor. Birbiriyle bağlantılı üç filmden oluşan serinin 1985 yapımı olan ilk filmi 8,5 IMDb puanına sahip ve diğer iki filmden öne çıkıyor. Dr. Brown (Christopher Lloyd) tarafından icat edilen zaman makinasıyla (Delorean marka otomobil) zamanda yolculuk yapan Marty’nin (Michael J. Fox) hikayesini konu alan serinin ikinci filmi 1989’da üçüncü ve son filmi ise 1990’da çekildi.

 MATRIX

Lana ve Lilly Wachowski kardeşlerin imzasını taşıyan 1999 yapımı film, bilgisayar programcısı ve hacker olan Thomas Anderson’un gerçek dünya ile sanal arasındaki hesaplaşmayı konu alıyor. 8,7 IMDb puanı olan ilk filmin ardından üçleme Matrix Reloaded ve Revolutions filmleri ile devam ediyor. Ünlü aktör Keanu Reeves’in Neo karakteriyle hafızalara kazındığı filmin esin kaynağının yapay zeka olduğunu hatırlatmakta fayda var. 

ROBOCOP

1987 yapımı olan serinin ilk filmi Paul Verhoeven tarafından çekildi ve 7,5 IMDb puanına sahip. Üç yıl aranın ardından ikinci ve ondan üç yıl sonrada üçüncü film geldi. Şehrin güçlü koruyucusu olan robot polisin suçlularla savaşmak üzere mücadelesinin konu edildiği filmde teknolojiye sahip şirketlerin her şeyi yönetmeye çalışması, halkın umursamaz tavırları da eleştiriliyor. Daha sonra TV dizisi olarak çekilen RoboCop’un seriden bağımsız olarak 2014 yapımı bir filmi daha bulunuyor.

TERMINATOR

James Cameron tarafından çekilen ve Arnold Schwarzenegger ile ölümsüzleşen serinin şu ana kadar 5 filmi bulunuyor. İlk kez 1984 yılında Yokedici ismiyle sinemaseverlerle buluşan Terminatör serisinin ilk iki filmi 8,0 ve 8,5’lik IMDb puanlarıyla öne çıkıyor. 2029 yılında geçen filmde daha da güç sahibi olmak isteyen makinalar geçmişi değiştirmeye karar verir ancak karşılarına Terminatör isimli android çıkar.  Tim Miller’ın yönettiği serinin 6. filmi olan Kara Kader’in Ekim sonunda ya da Kasım başında vizyona girmesi bekleniyor.

YILDIZ SAVAŞLARI/STAR WARS

George Lucas’ın yarattığı seri 1977 yapımı Yeni Bir Umut ile başladı. Şimdilik 9 filmden oluşan serinin son filmi 2019’un sonlarında gösterime girecek. Yapım sırasına göre serinin dördüncü filmi, hikayenin kronolojik sıralaması itibarıyla ilk filmi olan 1999’daki filmdir. Yoda, Obi-Wan Kenobi, Dart Vader, Luke Skywalker, Han Solo gibi karakteriyle ölümsüzleşen serinin 1977’deki filminin 8,6, 1999’daki filminin 6,5 ve son filminin ise 7,1 IMDb puanı bulunuyor.