1. Harry Potter ve Felsefe Taşı

Halası ve muggle (büyücü ya da cadı olmayan insanlar) amcası ile sıradan ve zorluklarla dolu bir hayatı yaşayan Harry Potter, kızgınlık öfkesi sırasında eşyaları hareket ettirebildiğinin, yılanlarla konuşabildiğinin, farkına varacaktır. Potter’ın hayatının sıradanlığını ise Hogwarts Büyücülük ve Cadılık Okulu'ndan kabul edildiğini belirten mektup değiştirecektir. O artık bir büyücü adayıdır.

2. Üç Aptal 

Film, Hindistan'ın en iyi mühendislik okuluna başlayan öğrencilerin hayatını anlatıyor.
 Herkesin en iyi olmaya çabaladığı, sistemin daima yarış üzerine kurulu olduğu bir okulda sistemi değiştirmeye çalışan bir öğrenci ve onun en yakın 2 arkadaşı.

3. Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği

Karanlıkların Efendisi Sauron, çok eski çağlarda Elf demircilerinin sihirli ustalıklarıyla işlemiş olduğu güç yüzüklerini kendi gücüyle doldurmuştur. Daha yüzüğü bütün gücüyle tüm orta dünya'da aramasına rağmen bulamamıştır.
Yüzük, Frodo Baggins adlı,Shire Bölgesi'nde yaşayan bir hobbitte bulunmaktadır. Ancak bu yüzüğü yok etmek gerekmektedir. 
Frodo ve arkadaşları, farklı ırklardan gelenler ile birlikte yüzük kardeşliğini oluşturur ve hepsi bu yolculukta büyücü Gri Gandalf'ı izler.

 4. Piyanist

Savaş patlak verdiğinde Wladyslaw Szpilman, 27 yaşındaydı ve Polonya'nın geleceği en parlak konser piyanistlerinden biriydi.Luftwaffe'de radyo istasyonu bombalandığında Chopin'in C minor Nocturne'nü çalıyordu. O ve ailesi tüm Yahudiler gibi evlerinden çıkartılarak Varşova gettolarına sürülmüştü. Yeni yaşamında bu çok yetenekli genç adam, işbirlikçilerin ve karaborsacıların eğlendiği barlarda çalmaya başlamıştır. Onu ve ailesini işte bu işbirlikçilerden biri ölüme götüren esir kampı trenlerinden birinden kurtarmıştır. 

5.V For Vandetta

Geleceğin totaliter rejimle yönetilen İngilteresi'nde V olarak bilinen maskeli bir adam, korkuyla sindirilmiş halkına egemenliği geri verebilmek için şiddete başvuran biridir. V  kendisiyle Guy Fawkes günü olan 5 Kasım’da İngiltere halkını,  Parlamento’nun çevresinde buluşmaya davet eder.