Kozmetik sektöründe geleceği planlamanın yolu dijital dönüşüm süreçlerini doğru yönetmekten geçiyor. Peki bu süreçleri doğru yönetmenin yolu nedir, güzel bir örnekle paylaşacağım ama isterseniz önce, Kozmetik ve Temizlik Ürünleri Sanayiciler Derneği (KTSD)’den edindiğimiz sektör verilerine bir göz atalım. Mart
ayında gerçekleşen genel kurul toplantısında konuşan KTSD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Pura’nın açıkladığı verilere göre, 2021 yılı sonu itibariyle sektörün Kozmetik ürünlerinde 19,6 milyar TL, Temizlik ürünlerinde 17 milyar TL, Hijyenik kağıt ürünlerinde 16,4 milyar TL olmak üzere 53 milyar TL ciroya ulaştığı tahmin ediliyor. İç ve Dış Ticaret verilerine göre, bu sektörlerin ihracatı 2,4 milyar dolar, ithalatı ise 1,4 milyar dolar seviyelerine ulaştı.

İhracatta önemli bir rakama ulaşılan kozmetik sektöründe dijital dönüşüm konusunda vizyonlarını geliştiren markalar arasında yer alan Aksan Kozmetik, şirket büyüdükçe entegre çalışabilen, süreçlerinin şeffaf bir biçimde yönetebileceği, sağlıklı raporlar sunabilen, hız ve vizyon kazandırabilecek bir yazılım arayışına girmiş ve bu süreçte IAS ve ürünü caniasERP ile tanışmış. “Yerli bir yazılım olunca açıkçası ilk etapta önyargılarım vardı” diyor Aksan Kozmetik Tedarik Zinciri Direktörü Şakir Okkaoğlu. Ancak IAS danışmanlarının tecrübesi, yoğun mesai harcamaları, özverili çalışmaları ve sonuç odaklı olmaları kendisini çok etkilemiş. “Ölçerseniz raporlarsınız, raporlarsınız, görebilirsiniz, gördükleriniz üzerine doğru hamleleri yapabilirsiniz” diyen Okkaoğlu, caniasERP ile tüm raporlarının görülebilir hale geldiğini, izlenebilirliği sağladıklarını, tüm süreçleri adım adım takip edebildiklerini, hatasız çalışarak muhasebeleştirebildiklerini açıklıyor.

Peki, bu sonuçlarını paylaştıkları CaniasERP’ye geçiş süreçlerinde neler yaşanmış, ne tür sorunlara nasıl yanıtlar bulunmuş, merak ediyor musunuz? Detaylar Kapak bölümümüzde..

***

Yılın dördüncü sayısında, Endüstri 4.0 dünyasına yön veren üretici ve çözüm sağlayıcıların bilgi dağarcığınızı geliştirecek yenilikçi ürün, çözüm ve uygulamalarına
yer verdik.

Keyifli okumalar...