Teknolojik gelişmelerin en görünür olduğu sektörlerden biri de hiç kuşkusuz akıllı bina teknolojileri. Sahip oldukları özelliklerle ev ve ofislerde konforu, güvenliği artırdığı gibi enerji verimliliği sağlamasıyla da kullanımı oldukça avantajlı olan akıllı bina teknolojileri yeni projelerin gözdesi. Büyüyen pazarın rekabet ortamında inşaat firmaları bir adım öne çıkmak adına projelerinde akıllı bina teknolojilerine yer vererek artı puan kazanıyor. 

Değişen ihtiyaçlar karşısında önemli bir gereksinim olan akıllı bina teknolojisinin yer alacağı projelerden biri de Siltaş Marina. Yatırım değeri yaklaşık 100 milyon TL tutarında olan Siltaş projede akıllı ev sistemi altyapısı bulunacak. Yeşil enerjiyle çalışan elektrikli araçlar için e-şarj istasyonu, dört mevsim yüzme imkanı bulunan yüzme havuzu, fitness salonu ve sauna gibi kullanım alanların yer aldığı projeyi, Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Özdemir ve Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir ile konuştuk.

Luxera A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Taş uzun yıllar perakende sektöründe faaliyet göstermiş bir iş adamı. Hipermarket zincirini yöneten Taş, inşaat sektöründeki karlılığı gözönünde bulundurarak sektöre adım atmış.  Butik projeleri ile öne çıkan Taş, oldukça iddialı. Uzun vadede hedefi iyi bir konuma gelerek sektörde ilk 20 arasına girmek olan Taş’ı yeni saymızda ağırladık.

İklimlendirme sektörü yaz ayı ile birlikte oldukça yoğun bir koşuşturma içerisine girdi. Ancak sektörü asıl heyecanlandıran konulardan biri 21 Nisan’da ülkemizde yürürlüğe giren ErP (Energy Related Products - Enerji İlişkili Ürünler) Yönetmeliği. Yoğuşmalı kombilerin zorunlu hale geldiği bu Yönetmelik ile verimlilik öne çıkacak. Pazarda değişen dinamiklerin sektörü nasıl etkilediğini, firmaların hedeflerini ve yeni ürünlerini sektörün önde gelen isimleriyle konuştuk. Yeni sayımızı keyifle okumanız dileğiyle!