Beyaz Eşya Sektörü, sahip olduğu farklı teknolojileri sebebiyle çok geniş bir ürün yelpazesine sahip. Buzdolabı, derin dondurucu, çamaşır makinası, kurutma makinası, bulaşık makinası ve fırın altı ana ürün kapsamında değerlendirilirken; ocak, süpürge, tost makinası, robot, meyve presi, blender, mikser gibi dayanıklı tüketim malları küçük ev aletleri kapsamına giriyor; klima, şofben, termosifon ve su arıtma cihazı gibi ürünler de elektrikli ev aletleri kategorisinde değerlendiriliyor.

Avrupa‘nın en büyük beyaz eşya üreticisi olarak ülkemizin sahip olduğu gücü; orta ve uzun vadede nasıl koruyup arttırabileceği önemli bir husus. Şu bir gerçek ki beyaz eşya sektöründe yerleşik olarak kullanılan seri hat üretim anlayışı, kişiselleştirilmiş ürün talebine bağlı olarak, modüler üretim anlayışına geçmeye aday. Dolayısıyla beyaz eşya ve yan sanayinin ne gibi teknolojik inovasyon ve yatırımlar yapacağı gelecekteki konumumuzu da belirleyecektir. Bizce doğru otomasyon ve robot partnerleriyle birlikte robotları ve otonom hareketleri içeren sistem yatırımları en doğru kararlar olacaktır.

Bu ay Beyaz Eşya ve Yan Sanayi kapak konumuzda Simfer’i konuk ettik ve Şirket Yöneticisi Mustafa Ustaoğlu ile yakın dönem yatırımlarını konuştuk. Ustaoğlu, Kayseri Serbest Bölge’de tamboy ve ankastre fırınlar ile davlumbaz, ocak ve soğutucu grubu ürünlerin imalatını gerçekleştirerek faaliyetlerini devam ettiren tesislerine yaklaşık 60 Milyon USD gibi bir yatırım yaptıklarını, hem kapasitelerini artırdıklarını, hem de yelpazelerine dondurucu ve soğutucu grubu ürünleri dahil ettiklerini söyledi. Detaylar, kapak çalışmasında…

***

Bu ay çoklu dosya konumuzda “Endüstriyel PC- Görüntü İşleme- Motor-Sürücü ve Sensör” alanındaki yenilikçi çözüm ve uygulamalara yer verdik. Otomasyon dünyasından en yeni gelişmelere, çözüm ve uygulamalara her zaman olduğu gibi ST Otomasyon Dergisi’nden ve ST Endüstri.com.tr sitesinden ulaşabilirsiniz.

Mutlu seneler..