Kapak konumuz gıda ve içecek sektörü olunca, şüphesiz en önemli konuların başında insan sağlığı dolayısıyla üretimde hijyen geliyor. El değmeden, kaliteli, verimli ve hijyenik şartlarda üretim yapmak isteyen firmaların aklına ilk olarak robotlar geliyor. Diğer sektörlerde olduğu gibi robotlar, gıda ve içecek sektörünün de değişmez aktörleri konumunda. Ürünlerin dilimlenmesinden dizilmesine, kutulanmasından makine beslemeye kadar pek çok proseste kullanılan robotlar, üreticinin işini kolaylaştırıyor, standart, seri ve verimli üretime imkan tanıyor.

Zorlu ve riskli koşullara dayanıklı robotlar, gıda ve içecek sektöründe benzer koşulların bulunduğu ortamlarda da çalışıyor. Örneğin operatörlerin çalışamayacağı, yüksek neme ve düşük ısıya sahip soğuk oda depolarında robotlar devreye giriyor ve zorlu prosesi kolay hale getiriyor.  

Bu ayki kapak konumuz dahilinde Kaanlar Gıda’nın COO Müdürü Abdurrahman Kaan ile yaptığımız röportajı bulabilirsiniz. Abdurrahman Kaan, Tekirdağ Malkara ve Manisa Akhisar’daki tesislerinde süt ürünlerini ve zeytin ürünlerini üretirken neden robotları tercih ettiklerini, robot yatırımının üretimlerine ne gibi kazanımlar sağladığı ve yatırım sonrasında nasıl yüksek adetlerde hijyenik üretim gerçekleştirdiklerini anlattı.
• • •
Öte yandan bizden güzel bir gelişmeyi paylaşmak istiyorum. Kobilerin Radyosu ST Endüstri Radyo İstanbul’da 105.8 frekansının ardından İzmir’de 102.8 ve Bursa’da 106.7 frekanslarından karasal yayınlara başladı. Ayrıca yakında tıpkı İstanbul, İzmir ve Bursa gibi sanayinin yoğun olduğu diğer illerde de ST Endüstri Radyo’yu dijital platformların yanı sıra karasaldan da dinleyebileceksiniz. Bu konudaki çalışmaların devam ettiğini ve yakında endüstrinin nabzını tuttuğumuz yayınlarımızla, sesimizi daha geniş bir çevreye ulaştıracağımızı müjdelemek isterim.

Endüstriden haberdar olmak istiyorsanız, bizi takip etmeye devam edin. 

Keyifli okumalar dilerim…