Kireç, başta demir çelik olmak üzere şeker fabrikalarından soda fabrikalarına, maden sektöründen inşaata her alanda kullanılıyor. Şeker, soda üreticileri gibi sektörler kireci kendi kullanımı için harcarken, sanayi tipi kireçler için yüksek teknolojilere yatırım yapan kireç fabrikaları; hem kapasite hem de kalitesiyle söz sahibi hale geldi. Sektör oyuncuları, fırın bakım ve otomasyon sistemi yatırımlarına hız veriyor. Böylece arıza sayılarında azalma ve sistem kullanım kolaylığı gibi avantajlar sağlıyor.

İstanbul il sınırlarında ilk ve tek kireç üreticisi olan faaliyetlerini sürdüren güçlü marka Entegre Harç da bu alandaki yatırımlarına hız veren fabrikalar arasında yerini aldı. Kireç fırın bakım ve otomasyon sistemini tamamlayarak önemli bir yatırımını daha 2021 ilk çeyreğinde hayata geçirdiklerini söyleyen Entegre Harç Fabrika Direktörü Mustafa Kırmızı, “Yatırımdan önce büyük kumanda panoları ile kontrol edilen sistem, şimdi bilgisayar tabanlı SCADA sistemleri ile kontrol ediliyor. Arıza sayılarında azalma ve kullanım kolaylığı gibi avantajlar sağlandı.” diyor. Artık operatörün sistemi daha kolay kullanabildiğini aktaran Kırmızı, “Likit ürünlerimize artan talepler doğrultusunda likit üretim parkurumuzu büyük bir yatırım ile genişlettik ve modernize ettik. Yeni yatırımlar ile üretimde sıfır hataya odaklanarak kaliteli ürünü üretip maksimum verim sağlamayı amaçlıyoruz.” şeklinde sözlerini sürdürüyor. Röportajın detaylarına kapak bölümümüzden ulaşabilirsiniz.

Kireç sektörüne hizmet veren markaların yeni çözümlerine kapak bölümümüzde yer verdik.

Yine Mersin’de bulunan mevcut fabrikasının kapasitesini 210 milyon dolar yatırım ile yıllık 3.5 milyon ton klinker üretiminden 6.5 milyon tona çıkaracağını açıklayan
Medcem Çimento’nun yatırım projesi ile ilgili detaylara “Yatırım Gündemi” bölümümüzden ulaşabilirsiniz.

Türkiye’nin yükünü çeken ağır sanayi alanındaki güncel gelişmelere yer verdiğimiz yeni sayımızı,

Bir solukta okumanız dileğiyle...