Türkiye’deki faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam eden kimya ve kozmetik sektörü, geliştirdikleri çözümlerle ve yeni hazırladıkları ürünlerle pazardaki büyüklüğünü artırmaya devam ediyor. Diğer sektörlere göre depolama çözümleri alanında farklı bir süreç takip eden kimya, özellikle raf sistemlerini ve endüstriyel etiketleme teknolojilerini yakından takip ediyor.

Kimya başlığı altında bir araya getirdiğimiz sektör, aslında kozmetik ürünlerinden başlıyor ve kimyanın birçok alanına kadar uzanıyor. Hal böyle olunca da her bir ürün gamına özel depolama çözümleri ön plana çıkıyor. Kimya sektöründe faaliyet gösteren fabrikalarında en az iki depolama alanı bulunurken, bu bölümler hammaddelerin kimyasallarına göre ayrıştırılıyor. Mamul ile hammadde olmak üzere iki bölüme ayrılan depolarda her süreç titizlikle takip ediliyor ve ihtiyaca özel bir sistemle konumlanıyor. 

Kasım sayımızda kimya sektörünün önemli markalarından biri olan Green Chemicals fabrikasını ziyarettik ve söyleşisine dergimizde yer verdik. Kozmetik alanında ise Hobi Kozmetik’in Çerkezköy’de yer alan fabrikasına giderek üç farklı depo alanını gezdik. Yılın son sayısında Türkiye’nin önemli fabrikalarını incelemeye devam edeceğiz. Keyifle okumanız dileğiyle…