Kesici takım alanında, global anlamda hizmet sunan Dormer ve Pramet markaları 2014 yılında güçlerini birleştirdi. Müşterilere geniş bir yelpazede yüksek kaliteli çözümler sunan firma; delik açma, frezeleme, tornalama ve diş açma alanlarında ürünler sunuyor. Dünya çapında 100'den fazla ülkeye hizmet veren 20 ofis, Avrupa ve Güney Amerika'daki üretim tesisleri ve oldukça gelişmiş bir lojistik ağı ile küresel kapsama alanı sunuyor. Dormer Pramet, 2020 yılına kadar genel mühendislik endüstrisine metal kesici takımların önde gelen global tedarikçisi olmayı amaçlıyor. 

Dormer ve Pramet markaları nerede, ne zamandan bu yana faaliyet gösteriyor?
Dormer ve Pramet, Çek Cumhuriyeti merkezli ihracat departmanı ile 10 yıldan uzun bir süredir Türkiye'de faaliyet göstermektedir.

Hangi sektörlerle yoğun olarak çalışıyorsunuz?
Genel mühendislik, model ve kalıp sanayi, demir yolu, ağır sanayi yoğun olarak çalıştığımız sektörlerdendir. Bakım, onarım ve yenileme sektörüne yönelik çalışmalarımız devam etmektedir. 

Hangi yelpazede ürünleriniz mevcut? Ürünlerinizin satış ağı hakkında bilgi alabilir miyiz?
Hydra matkabı, ekonomik seri birçok frezeleme uçları, model ve kalıp endüstrisinde solid karbür frezeler. UpGrade karbür kaliteleri son derece yüksek teknoloji ürünüdür. Dormer Pramet, Sandvik Türkiye’nin bir bölümü olup iki teknik mühendis ile hizmetini sürdürmektedir.

Müşterilerinize mühendislik noktasında da hizmet sunuyor musunuz?
Dormer Pramet müşterilerine mühendislik noktasında hem standart hem de özel çözüm hizmetini sunuyor.

Şu anda en çok üzerinde durduğunuz ürün tipleri nedir? 
Dormer Pramet, değiştirilebilir karbür uçlar ve solid takımlarda 45 binden fazla eşyanın benzersiz çözüme sahiptir. Bu nedenle çeşit anlamında değil de, tip anlamında sorunuzu karbür uçlar şeklinde cevaplayabilirim.

Dormer Pramet nezdinde teknoloji açısından ürünlerinizde yapılan yenilikler nelerdir?
Pramet, demir yolu sektöründe dinamik ray frezeleme konusunda en yenilikçi çözümü sunuyor. Makas frezelemesinde en iyi çözümlerden birine sahibiz.

Bayi yapılanmanız bulunuyor mu? 
Bugün Türkiye'de beş bayi ile iş birliği yapıyoruz.

Kesici ve tutucu takımlar sektöründe size göre en büyük problem nedir? Sektörünüzün gündeminde ne var?
3D yazıcılar, metal kesme teknolojisini etkileyecek teknolojidir. Daha fazla nihai ürün üretimine duyulan ihtiyaç artmaktadır. Elektrikli otomobiller otomotiv sektöründeki uygulamaları önemli ölçüde değiştirecek. Müşterilerimiz de üretim maliyetlerini azaltmak için daha güçlü olacak.

Söz konusu sorunlara yönelik sizce ne gibi çözümler gerekiyor?
Solid karbür takımlarda sunduğumuz önerileri, 3D ve nihai net şekillendirmeye en yakın cevap olarak genişletiyoruz. Müşterilerimizin üretim maliyetlerini azaltma ihtiyacını karşılamak için daha fazla ağız sayısına sahip daha fazla takım geliştiriyoruz.

Son dönemde yaptığınız herhangi bir yatırım var mı?
Geçtiğimiz yıl yeni ürün geliştirme sürecini hızlandırmak için Çek Cumhuriyeti, Sumperk'deki yeni Araştırma ve Geliştirme Merkezi’nde önemli yatırımlar yaptık.