Başta tekstil ve gıda sektörü olmak üzere birçok fabrika kendi enerjisini kojenerasyon ve trijenerasyon sistemler ile üretiyor. Bu sistemlerin fabrikalara sağladığı avantajı konuşmak üzere Hayat Kimya fabrikasını mercek altına aldık. Hijyenden temizlik kağıtlarına, ev bakım kategorilerinden deterjana kadar birçok ürün grubuna ait markaların üretimini gerçekleştiren Hayat Kimya, 100’den fazla ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Hal böyle olunca da 10 ülkede 18 üretim tesisinde üretim faaliyetlerini sürdürüyor. Bu yatırımın süreçlerini, uygulama sırasında dikkat edilmesi gerekenleri ve sağladığı faydaları Hayat Kimya Global Enerji Grup Müdürü Sabri Çakmak ile konuştuk. Çakmak, sağladıkları verimi anlatmak için tüm operasyonlarında yüzde 80 verimlilik çalışıldığının altını çizdi ve enerji verimliliği ile ilgili dünyadaki gelişmeleri kendi bünyelerine adapte ettiklerini belirtti. 

Enerji sektörünü yakından ilgilendiren en önemli gündemlerden biri bildiğiniz üzere elektrikli araçlar… Bu gündeme ilişkili olarak Türkiye’de ilk kez yerli otomobil üretildi ve tanıtımı gerçekleştirildi. Yerli otomobilin elektrikli ve otonom sürüşe elverişli olması bekleniyor. 2022 yılında ise seri üretime geçilmesi planlanıyor.

Endüstriye yönelik yayıncılık, fuarcılık, ajans, radyo ve uydu televizyon şirketlerinden oluşan Endüstri Medya Grup, Aralık 2019 itibariyle Altunizade’deki yeni binasına taşındı. Bundan böyle yeni adresinde paydaşlarına daha da yakından hizmet vermeye devam edecek.