Firmanızın çalışmaları, üretim kapasitesi hakkında bilgi verir misiniz?

Boysis, Luftsis ve Thermasis olarak üç grup firmamızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Boysis, endüstriyel boyahane ve mekanik yüzey hazırlama tesisleri kuran 20 yıllık tecrübeye sahip firmamızdır. Bandırma’da yaklaşık 20 bin metrekare kapalı alanda endüstri 4.0 özellikli üretim tesisleriyle faaliyet gösteriyoruz. Luftsis markamız 2017 yılında hayata geçmiş, yenilikçi ve teknolojik vizyonuyla klima santralleri başta olmak üzere klima cihazları üretimi yapmakta ve merkezi sistem VRF klima sistemleri distribütörlük faaliyetleri yürütmektedir. Luftsis çatısı altında klima santralleri, havalandırma üniteleri, ısı geri kazanım cihazları, mutfak ekolojik cihazlar üretimi birlikte satış ve satış sonrası hizmetlerini veriyoruz. Ar-Ge çalışmalarımızla yüksek teknoloji geliştiriyor ve bunları müşterilerimizle buluşturuyoruz. Rekabetçi ürün gruplarımızı yalnızca yurt içinde değil Avrupa Birliği, Afrika gibi ülkelerde ve tüm Türk müteahhitlerinin projelerinde de kullanılması üzerine üretimini gerçekleştiriyoruz. IOT nesnelerin interneti, akıllı bina teknolojileri gibi yeni teknolojileri klima cihazlarımıza adapte ediyoruz. Ayrıca Bronya isimli nano teknolojisi olan SIVI ısı izolasyon sistemlerini, klima santralleri ürünlerimizde kullanmamız ve ürünün üstün özelliklerinden memnun kalmamız ardından bu markanın distribütörü olduk. Thermasis ise pelet ısıtma sistemleri olarak isimlendirilen yurt dışında doğal gazın olmadığı Güney Amerika gibi ülkelerde yoğun olarak kullanılan ısıtma sistemleri üreten firmamızdır.

Bronya markanızın kullanım alanları ve özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?

Rus dilinde zıh anlamına gelen Bronya, süper ince yeni nesil profesyonel seri sıvı ısı izolasyonudur. Nano teknoloji ile üretilen ürün, USA’da NASA tarafından 1990 yılında uzay mekiği çalışmaları esnasında keşfedilmiş ve sanayiye aktarılmıştır. Luftsis A.Ş. tarafından Bronya markasıyla Türkiye’ye getirilerek güncel kullanıma ve satışa sunulan ürün, tesisat ve inşaat sektörü için devrim niteliğindedir. Uzay mekiğinde kullanılması ardından Amerika’da standart endüstriyel uygulamalarda da kullanımının yaygınlaştırılması amaçlanmış ancak fiyatta rekabet edememesi sebebiyle kullanımı yaygınlaşamamıştır. 2000’li yılların başında Rusya firmaları bu teknolojiyi geliştirmiştir. İzolasyon sektörünün rüyası olarak tanımlanacak nitelikte olan ürün kolay sürülebilme, yüksek ısı izolasyon performansı, dayanım yüksekliği gibi öne çıkmaktadır. Uzun araştırmalar neticesinde 2018 yılında Rusya markası Bronya ile distribütörlük anlaşması imzaladık ve bu yıl içinde ürünleri ithal etmeye başladık. Bronya ana distribütörü olarak alt bayi çalışmalarımıza da başlamış bulunuyoruz. Hedefimiz üç yıl içerisinde 400’e yakın uygulayıcı ve satıcı bayi oluşturmaktır. Yeni nesil nano teknoloji bir sıvı izolasyon malzemesi olan Bronya, güçlü bir ısı izolasyon performansına sahiptir. Uygulama kolaylığı sunan Bronya’nın farklı amaçlara hizmet eden ürün grupları bulunuyor. Örneğin mekanik tesisatta kullanılmak üzere klasik seri ürün grubumuzun ithalatını yapıyoruz. Mekanik yüzey, hava kanalları, boru, vana gibi mekanik tesisat odasında kullanılan bu ürünlerin ısı izolasyonlarının uygulaması zor ve maliyeti yüksektir. Bronya ürünleri, mekanik yüzeylerde yüksek yapışma özelliği olan uygulama ve adaptasyonu basit bir ürün. Binalarda kullanılan ürün grubu “facade” serisi olarak geçiyor. Bu ürünün temel özelliği ısı izolasyonunun yanı sıra binanın ihtiyaç duyduğu nefes alma özelliğini de kendi içerisinde barındırıyor olmasıdır. Bu ürün standart bildiğiniz cephe mantolama sistemlerine nano teknoloji yeni bir alternatiftir. Uygulama kolaylığı en büyük avantajıdır. 1 mm kalınlıkta fırça ile sürülebilen bu ürün 50 mm kalınlıkta taşyünü izolasyona eşdeğerdir. Ayrıca alev yürütmeme özelliği de bulunuyor. Diğer bir ürünümüz çelik konstrüksiyonlarda alevin yürüyerek metalik yapıyı çökertmesini önlemek üzere geliştirildi. Mekanik yüzeylere sürülebilen bu ürün yüksek sıcağa karşı mukavemetli. Bir diğer Bronya ürünümüz “anticor” adıyla tanıtıyoruz. Bu üründe herhangi bir yüzey hazırlığına gerek kalmadan direkt olarak paslı metal yüzeylere uygulanabiliyor.

Luft VRF Merkezi Klima Sistemlerinin resmi satışını 2018 yılında gerçekleştirmiştiniz. Bu ürün grubunun avantajlarından bahseder misiniz?

Luft markası altında klima sektörünün ihtiyaç duyduğu ürün gruplarını çeşitlendirdik. Isı geri kazanımları, klima santralleri gibi ürünlerin Luft markası altında imalatını gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra VRF klima sistemleri konusunda Luft markasıyla OEM anlaşması imzaladık. Bu anlaşma kapsamında yüksek teknolojili AUX grubuna Luft markasıyla OEM üretimini yaptırıyoruz. Şu anda Türkiye’ye ithalatını gerçekleştiriyoruz. Bronya markası gibi belli ürün gruplarının, bir tarih sıralaması içerisinde Türkiye’de ortak iş birliği anlaşmasıyla imalat ve üretimini de programladık. Luft çatısı altında klima cihazı imalatı yapıyoruz, VRF klima cihazlarının ülkemize ithalatını gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda İtalyan Actionclima ile yaptığımız OEM anlaşması kapsamında fancoil klima cihazlarının Luft markasıyla satışını gerçekleştiriyoruz.

Blygold korozyon önlemli ürünleriniz hakkında bilgi verir misiniz?

Luftsis A.Ş. çatısı altında müşterilerimize Hollanda menşeli 75 yılı aşkın süredir patentli üretim yapan, 115 ülkede satış, ürün entegrasyonu ve uygulamaları gerçekleştirilen Blygold markasıyla da hizmet veriyoruz. Master- Franchisor anlaşması imzaladığımız Blygold’un korozyon korumasında etkin patentli ürünleri mevcut. Ağırlıklı klima sektöründe olmak üzere ısı değiştiricilere ISO 12944 kalsında C5-M sınıfında özel korozyon kaplamaları yapıyor. Korozyon, cihazın performansını kısa sürede olumsuz etkileyerek kullanım ömrünü azaltıyor ve de enerji verimliliğini düşürüyor. Blygold, çevresel koşullarda, nemli, korozyonun yüksek olduğu alanlarda kullanılan bu cihazların ömrünü ve verimliliğini arttırmaktadır. Rakipsiz, tek bir ürün grubu olan Blygold ile farklı alanlara korozyon kaplaması hizmeti veriyoruz. Blygold korozyon kaplamalarının 11.000 saat Tuz ve 4000 saat asit test dayanımı vardır. Tüm kaplamalarımız sertifikalı ve 5 yıl korozyon garantilidir. Uygulamaları Bandırma fabrikamız veya şantiyede gerçekleştiriyoruz.  

Luft boyahane klima santralleri alanındaki çalışmalarınızı öğrenebilir miyiz?

Endüstriyel uygulamalarda, fabrikalarda yeni boya ve boyahane kuran tesislere boyahane havalandırma ünitelerinin, boya atım fırınlarının özel amaçlı klima santralleri ve cihazları alanında hizmet veriyoruz. Temelde konfor amaçlı klima santral dizaynlarımızı tümüyle boyahane adaptasyonuyla kullanıyoruz. Bunlar özel filtremeler, silikon içermeyen mastik yapılar, elektrik motorların ve fanların özel dizaynları, havayla temas etmeyen elektrik motorlarının dışarda olması gibi boyahane tesis uygulamalarına dönük endüstriyel ihtiyaçlara uygun klima cihazlarıdır. Burada da yeni konseptleri gündeme getirdik; çünkü enerji verimliliği burada oldukça önemli. Boyanın atılması ardından boyayı hareketlendirip laminer akışla yere indiren havalandırma sirkülasyon sistemlerinde havanın dışarıya atılması gerekiliyor. Ancak doğaya zarar vermemek adına kimyasal maddenin dışarıya atılan havanın içerisinde de olmaması gerekir. Bu anlamda kullandığımız endüstriyel uygulamaları ve klima cihazları birçok farklı özelliği kendi içerisinde barındırmalı. İyi çevresel etkilere sahip olmalı, doğayı kirletmemeli, endüstriyel enerji verimliliği yüksek olmalı ve de boya atım kalitesini en yüksek performansta gerçekleştirmeli. Luft ve Luftsis spesifik bir alan olan bu sektörde kalitesiyle farklılaşmış markalardır. Birçok önemli projede bu çözümlerimizle yer aldık. Örneğin Mercedes’in Hadımköy tesislerinde uygulama yapıyoruz. Yine Mercedes’in Cezayir’deki tesislerinde klima cihazları uygulamasını gerçekleştiriyoruz. Rusya ve Türkiye Cumhuriyeti programlarında ihracat amaçlı boya ve boyahane, bunların endüstriyel klima ihracatını gerçekleştiriyoruz. Radyatör uygulamaları, beyaz eşya, otomotiv gibi endüstri sektöründe endüstriyel boyama için gerekli endüstri hatların, metal işleme yüzey hatların, boya hatların kurulumu, yapımı ve buna uygun klima ve havalandırma ünitelerinin imalatını Luftsis bünyesinde gerçekleştiriyoruz. 

Luft Nem Alma Cihazlarınız hakkında bilgi verir misiniz? 

Luft Havuz Nem Alma Cihazları komple paket endüstriyel tak çalıştır şeklinde mekanik, elektronik ve elektrik altyapısı hazırlanmış paket havuz nem alma cihazlarıdır. Kapalı yüzme havuzlarında özel iklimlendirme çözümleriyle havuz içerisinde nem fonksiyonunu doğru değerlendirmek, yoğunlaşma ile oluşan nemi ortamdan uzaklaştırarak sağlıklı ve konforlu bir alan oluşturmak zorundasınız. Bu yapılmadığı takdirde buharlaşan ve yoğunlaşan nem çatıda damlamaya, betonarme yapıdaki donanıma ise zarar vermeye başlıyor. Havuz Nem Alma Cihazlarının kullanılmadığı bu gibi yapılarda çökme gibi birtakım yapısal sorunlar meydana geliyor. Kapalı yüzme havuzlarında mutlaka teknolojik atmosfer ve nem kontrolünün bu tip cihazlarla yapılması gerekir. Luft olarak bu cihazların imalatını gerçekleştiriyoruz. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz? 

Luft markalı klima santralleriyle Türkiye’de özellikle endüstriyel uygulamalar başta olmak üzere ofis, iş merkezi, otel gibi konfor uygulamaların öne çıktığı projelerde de yer alıyoruz. Yurt içinde Mercedes, Isuzu, Koluman, assan Hanıl gibi markalar tarafınca tercih edilmemizin yanı sıra Avrupa Birliği ülkelerine de ihracat gerçekleştiriyoruz. Özellikle İngiltere’de çok sayıda projede yer almaya başladık. Örneğin Savaş Müzesi ve Cısco projelerine çözüm sunmaya başladık, yakın zamanda bu projeler için ürün sevkiyatlarını gerçekleştireceğiz. İngiltere gibi teknoloji merkezli bir ülkede Türk üretim klima santrallerinin ve cihazlarının tercih ediliyor olması bizim için ayrıca bir gurur kaynağıdır. Ayrıca Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Afrika ülkelerine üretim ve ihracatlarımız devam etmektedir. 

Simülasyon ve AR-Ge departmanız mevcut, burada hangi çalışmalara odaklanıyorsunuz?

AR-Ge departmanımızda bir Ar-Ge danışmanımız ve iki Ar-Ge mühendisimiz aktif olarak çalışıyor. Ar-Ge çalışmalarımız hem merkez ofisimizde hem de fabrikada gerçekleştiriliyor. Merkez ofiste dizayn, programlar üzerine Ar-Ge çalışmaları yapılıyor. Enerji analiz, tasarım programları ve bunların simülasyon programları konusunda önemli bir yatırım gerçekleştirdik. Ürün ve hizmetleri, teknolojik dizayn ürünleri yaparken öncelikle elektronik ortamda software’lerin üzerinde yapılan gelişimlerin simülasyonlarıyla yola çıkıyor, tasarımları öncelikle burada gerçekleştiriyoruz. Daha sonrasında ise fabrika ortamına aktararak numune çalışmaları ve ürünlerin testlerini gerçekleştiriyoruz. Tüm klima cihazlarının yurt içi ve yurt dışında kabul gören sertifikasyonları alabilmek üzere testler gerçekleştiriyoruz. Vizyoner olarak teknolojiye, Ar-Ge’ye önem veren bir firmayız. 

Uzun ve kısa vadede neleri hedefliyorsunuz? 

Luftsis olarak hem imalat gerçekleştiren hem de distribütör faaliyetleri yürüten bir firmayız. Aynı zamanda ortak iş birliği üretim anlaşmaları ile daha uzun vadede bu teknolojilerin Türkiye’ye transferini ve ülkemizde imalat edilmesini programlıyoruz. Blygold markasının Türkiye ve Ortadoğu, Afrika’yı kapsayan daha geniş bir bölgedeki çalışmalarını bize verdiler. Bronya yeni nesil sıvı izolasyon ürünlerimizin faaliyetlerini kısa bir zaman sonra ayrı bir firma çatısı altında yürüteceğiz. Yeni bir teknoloji olan bu ürünün 400’e yakın bayiliğini oluşturmayı, iki yıl içerisinde Türkiye’de ortak imalat ve üretimini yapmayı planlıyoruz. Ortak imalatla birlikte ihracatta da çalışmalarımız artacaktır. Yapısal organizasyonumuzu, ürün ve kadro gelişimimizi, hedeflediğimiz cirosal faaliyetleri gerçekleştirmeyi, hizmet kalitemizi arttırmayı planlıyoruz.