Mermer sektörünün önde gelen markaları arasında yer alan Demirtaş Madencilik ve Mermer Ltd. Şti. diyabaz ocağı çalışmalarının yanı sıra Alanya ve Gazipaşa bölgelerinde kurulan üç farklı mermer ocağı ile farklı uygulama alanlarının ihtiyaçlarına cevap veriyor. Yeşil Diyabaz, Emperador Dark, Sky Blue, Golden Night ve Toros Siyahı ürünlerin üretimini kendi fabrikalarında gerçekleştiren markanın öne çıkan en önemli ürünlerinden biri Yeşil Diyabaz. Estetik görünümüyle kullanıldığı alana değer katan Yeşil Diyabazın özelliklerini ve gündemlerindeki çalışmaları, Firma Sahibi Ahmet Saz ile konuştuk. 

Demirtaş Ltd. firmasının çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz? Üretim kapasiteniz ne kadar?

Demirtaş Madencilik ve Mermer Ltd. Şti. 1997’de Akdeniz Bölgesi’nde Alanya’da kurulmuştur. Türkiye’nin kapasitesi en yüksek diyabaz ocağına sahip Demirtaş Maden Mermer Şirketi, 1997’de Antalya Alanya ilçesi Demirtaş kasabasında kurulmuştur. Diyabaz ocağı çalışmalarının yanında Alanya ve Gazipaşa bölgelerinde kurulan üç farklı mermer ocağı ile de mermer sektöründe önemli bir yer edinmiştir. Şirketimizin mevcut toplam fabrika üretim kapasitesi yılda 300.000 metrekaredir. 

Ürün yelpazenizi öğrenebilir miyiz?

Demirtaş Madencilik olarak Yeşil Diyabaz, Emperador Dark, Sky Blue, Golden Night ve Toros Siyahı ürünlerin üretimini kendi fabrikalarımızda yapmaktayız. Yeşil Diyabaz granit ayarında bir ürün olup iç ve dış mekan, peyzaj alanları, cephe kaplamaları, sokak ve meydan projeleri ve yüzme havuzu projelerinde sıklıkla kullanılmaktadır. Diğer ürünlerimiz mermer grubu olup iç mekan uygulamalarında tercih edilmektedir.

Havuzlarda uygulanmaya yönelik ürünleriniz neler? Bu ürünlerinizin havuzlarda kullanımı hem işlevsellik hem de tasarım açısından nasıl bir avantaj sağlamaktadır?

Yeşil Diyabaz son yıllarda peyzaj ve cephe uygulamaları dışında havuz içi kaplamalarında da talep görmektedir. Sebebi artık son tüketicinin alışılagelmiş ürünlerin dışında farklı ve doğal bir arayış içine girmesidir. Havuz proje uygulamalarında Yeşil Diyabaz yan duvarlar, taban ve havuz kenarlarında tercih edilmektedir. Malzemenin su ile bütünleşmesi, son tüketiciye okyanus görünüm etkisi yaratmaktadır. Havuz içerisinde kullanılan kimyasallara karşı herhangi bir değişime uğramaması ürünün değerini artırmaktadır. 

Çözüm sunduğunuz projelere örnek verir misiniz?

Firmamızın ürünleri, gerek yurt içinde gerek yurt dışında birçok projede tercih edilmektedir. Yurt içinde Bodrum başta olmak üzere İstanbul, İzmir, Antalya, Ankara ve birçok şehirde otel, residences ve villa havuz projelerinde tercih sebebidir. 
2021 yılında hangi konulara odaklanacaksınız, planlarınız neler?
Firma olarak vizyonumuz müşteri memnuniyetidir. Değerli müşterilerimize kalitemizden ödün vermeden daha fazla ve hızlı hizmet verebilmek adına yeni yatırımlar yapmak hedeflerimiz arasındadır.