En kritik su ve atık su sorunlarını gelişmiş yaratıcı teknolojileri kullanarak çözmeye kendini adamış lider bir küresel su teknolojisi şirketi olan Xylem, 2021 yılı sonlarında Türkiye'nin önde gelen pompa ve su arıtma sistemleri şirketi Anadolu Flygt’ı satın aldıktan sonra  ülkemizdeki faaliyetlerinin kapsamını daha da genişletiyor. Dünya genelindeki 17 bin çalışanı ile suyun daha iyi kullanımı, korunması ve gelecekte yeniden kullanılması için yeni teknolojiler geliştiren şirket, Türkiye'yi bölgesel ve küresel bir üretim üssü olarak konumlamayı hedefliyor. Bu yeni yapılanmasının ilk adımı olarak Türkiye merkez ofisini iş dünyasının son yıllardaki gözde lokasyonlarından Ataşehir'e taşıyan Xylem, geçtiğimiz günlerde yeni merkez ofisinin açılışını da yaptı. Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç'in ev sahipliğinde gerçekleştirilen açılışa Xylem Kıdemli Başkan Yardımcısı Franz Cerwinka ile Xylem Orta Doğu ve Türkiye Direktörü Naji Skaf da katıldı.

BOYA SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: PAİNTİSTANBUL & TURKCOAT FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI BOYA SEKTÖRÜNÜN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI: PAİNTİSTANBUL & TURKCOAT FUARI İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

“YENİ OFİSİMİZİN AÇILIŞI YALNIZCA BİR BAŞLANGIÇ"

Xylem Türkiye Genel Müdürü Altuğ Bilgiç, yeni ofis açılışlarını Xylem'in Türkiye'deki yeni yapılanmasını öne çıkaracak ve ateşleyecek bir adım olarak gördüklerini belirterek, attıkları  bu adımla Xylem Türkiye'yi daha da ileri götürecek iş gücüne yakın olabilmeyi ve bünyelerine katacakları yeni yeteneklerle ekiplerini daha da güçlendirmeyi amaçladıklarını söyledi. Anadolu Flygt’ı satın almalarıyla başlayan ve yeni ofislerinin açılışıyla devam eden bu yeniden yapılanmayla esasında Türkiye'yi bölgesel ve küresel bir üretim merkezi haline getirmeyi hedeflediklerine dikkat çeken Bilgiç, "Ülkemiz konumu, ulaşım kolaylığı, nitelikli insan kaynağı gibi pek çok özelliği itibarıyla çok elverişli bir noktada bulunuyor. Bu güç ve Xylem'in bize duyduğu güven ışığında önümüzdeki dönemde çok daha güzel haberler vermeye devam edeceğiz. Şu an bu ofis açılışımızın yalnızca bir başlangıç olduğunu söyleyebilirim. Ülkemiz için yatırım yapmayı ve istihdam yaratmayı sürdürürken, Türkiye’yi Xylem için büyük bir üretim merkezi haline getirmek adına çalışarak ekonomimize ve insanımıza daha yüksek katma değer sunacağız. Bu ofisin hem bize uğurlu geleceğine hem de yeni başarılarımız için ilk adım olacağına gönülden inanıyorum" diye konuştu. 

"TÜRKİYE'DE İNANILMAZ BİR POTANSİYEL GÖRÜYORUZ"

Etkinlikte Türkiye'deki yeni yapılanmaları konusunda görüşlerini paylaşan Xylem Kıdemli Başkan Yardımcısı Franz Cerwinka da Xylem olarak, müşterilerine yalnızca ürün değil çözüm de sunduklarını ifade ederek, "Dijital çözümlere, servislere ve mobiliteye yatırım yapıyor; müşterilerimizin çözüm ortağı olabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bu anlamda Türkiye'de büyük bir fırsat, inanılmaz bir potansiyel görüyoruz. Dolayısıyla Türkiye'deki faaliyetlerimizin kapsamını daha da genişletmek istiyoruz. Yeni ofisimizin de bu doğrultuda atılmış doğru adımlardan biri olduğunu düşünüyoruz. Ofisimiz artık şehrin çok daha merkezi bir noktasında. Müşterilerimize, çalışanlarımıza ve hedeflerimize şimdi çok daha yakınız. Doğru bir takım ve doğru adımlarla hedeflerimize ulaşacağımıza inancımız tam" açılmasında bulundu. 

"BU ADIM PEK ÇOK BAŞLANGICI DA BERABERİNDE GETİRECEK"

Xylem Orta Doğu ve Türkiye Direktörü Naji Skaf ise Xylem Türkiye'nin yeni yapılanmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Türkiye çok fazla fırsatı bünyesinde barındırmayı başarmış bir ülke. Ekonomisi, insan kaynağı, tüketicileri, elverişli ekosistemi bu pazarı bizim için çok cazip hale getiriyor. Biz de bu anlamda yeni hedefler belirliyoruz. Gebze Organize Sanayi Bölgesi'nde zaten büyük bir üretim tesisimiz bulunuyor. Yeni dönemde daha fazla ürünü burada üretmek ve lokalleştirmek istiyoruz. Umuyoruz ki yeni ofisimizle birlikte attığımız bu adım pek çok başlangıcı da beraberinde getirecek" dedi.