Şişecam; Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği ( ÇCSİB) ile birlikte 2019 İhracat Şampiyonları Ödül Töreni'nde "Düzcam", "Cam Ev Eşyası ”ve“ Cam Ambalaj ”kategorilerinde birincilik ödülüne layık görüldü. Ticaret Bakanı Başkanı Pekcan'ın, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle'nin ve ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz'in yer aldığı online gerçekleştirilen ödül töreninde üç kategoride birden "Kurumsal'ı Kurumsal'ı temsilen Şişecam Yönetim ve Uyum Koordinatörü Başak Öge katıldı.

Düzcam , cam ev eşyası , cam ambalajın yanı sıra cam elyafı gibi tüm cam alanlarını soda ve krom bileşiklerini araştırma iş kollarında dünyada önemli bir marka olan Şişecam, uluslararası pazarda başarısını her geçen gün artırıyor. Dünyada cam ev eşyasında en büyük üç, cam ambalaj ve düzcamda ise en büyük beş ismi olarak ismini duyuran marka, aynı zamanda dünyanın en büyük sekizinci soda üreticisi unvanıyla da öne çıkıyor.

Uluslararası satışların payı yüzde 63 geçti

Şişecam, 2019 yılında  5,1 milyon ton cam, 2,4 milyon ton soda külü ve 3,9 milyon ton endüstriyel hammadde üretimi gerçekleştirerek önemli bir üretim gerçekleştirdi. Bu çift satış gelirleri yüzde 16 oranında artışla 18 milyar TL'yi aşan Şişecam'ın Türkiye'den gerçekleştirdiği 788 milyon dolar tutarındaki ihracatla birlikte toplamda 2 milyar dolar uluslararası satışa imza atmıştır. 2019 yılında Şişecam'ın konsolide satışları Türkiye'den yapılan ihracat ile yurt dışı üretimden satışların toplamını ifade eden uluslararası satışların payı 63 seviyesinin üzerine çıktı. Bu satışın toptan satışında yüzde 76 Avrupa, yüzde 13 Asya-Ortadoğu ve yüzde 5 Amerika olarak gerçekleşti.