Daikin Türkiye Üst Yöneticisi Hasan Önder, şirketin 2021 yılı planları hakkında açıklamalarda bundu. Türkiye’ye 2021 yılında 53 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını belirten Önder, klima ve kombi üretim kapasitelerini artırmak için de çeşitli yatırımlar yapacaklarını ifade etti. 
Split klima üretimini artırmak için kuracakları yeni hat ile ihracatlarını 100 milyon dolar artıracaklarını belirten Önder, Türkiye'de ilk kez kendilerinin kuracağı VRV denilen çoklu merkezi klima yatırımını da hayata geçirmekte olduklarını ifade etti. Yılda 50 bin adet VRV üretmeyi planladıklarını belirten Önder bunun 40 binini ihraç edeceklerini söyledi. 

“İHRACATIMIZI 430 MİLYON DOLARA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

Çoklu merkezi klima yatırımı ile ihracat artışının süreceğini belirten Önder, toplam ihracatlarını 430 milyon dolara çıkarmayı hedeflediklerini ifade etti. 2021 yılında Türkiye'de toplamda 53 milyon dolarlık yatırımı hayata geçireceklerini vurgulayan Önder, bu yatırımın Japonya'nın Türkiye ekonomisine duyduğu güvenin bir göstergesi olduğunu söyledi.
Doğal gaz kullanımında termostatın oda sıcaklığını 22 derece olacak şekilde ayarlanmasıyla yüzde 30'a yakın tasarruf yapılabileceğini söyleyen Önder, ısı yalıtımı sayesinde de doğal gaz faturasında yüzde 40'a varan tasarruf imkanı olduğunu sözlerine ekledi.