2 – 5 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar Merkezi’nde düzenlenecek ISK-SODEX 2019, bu yıl da iklimlendirme sektörüne yeni kapılar aralayacak. Fuarda ısıtma, soğutma, klima, havalandırma, yalıtım, pompa, vana, tesisat, su arıtma ve güneş enerjisi sistemleri gibi ürünlerin tanıtımı yapılacak. Sektör liderlerinin katılım sağlayacağı fuara Gelişim Teknik A.Ş. firması da fuardaki yerini alacak.

 1987 yılında sektöre giren ve günümüze kadar kendisini yenileyen Gelişim Teknik A.Ş., Türkiye’de tesisat konusunda her zaman sektörün öncüsü olmuştur. Türkiye'nin deneyimli, yenilikçi ve en köklü  firmalarından biri olan Gelişim Teknik A.Ş., fuar da ürünlerini ziyaretçilere tanıtacak. Yıllardır gördüğü ilgiden memnun olan Gelişim Teknik A.Ş., Türkiye distribütörlüğünü yaptığı üç markasıyla katılım sağlayacak.

Firma, ilk olarak yaklaşık 32 yıl önce aquatherm markasını bünyesine katarak, Türkiye'ye ilk polipropilen boru sistemini getirdi. Dünya inşaat sektöründe bir devrim yaratan aquatherm Türkiye' de de birçok önemli projede kullanıldı. Geniş kullanım alanına sahip marka, bünyesinde bulundurduğu sistemlerle 10 yıl süreyle üretim hatalarına karşı 20.000.000 Euro’ya sigortalıdır. 

Bu sistemler;
•    Sıhhi Tesisat Sistemleri
•    Isıtma/Soğutma (Fan Coil) ve jeotermal Hatlara Özel Boru 
•    Yerden Isıtma Boru Sistemleri
•    Yangın/Sprinkler Hatları İçin Boru Sistemleri 
•    Duvardan ve Tavandan Isıtma/Soğutma Sistemleri
•    Gri Su Sistemleri’dir.

Firma bünyesinde 25 seneden fazladır bulunan diğer bir marka ise WavinAS Sessiz Boru®' dur. Astolan hammaddesinden üretilen WavinAS Sessiz Boru®' nun sessizlik değeri, 4lt/sn'de 11 dB' dir. Almanya Plastik Borular Kalite Birliği sertifikasına sahip olup, yangın anında zehirli gaz çıkarmamaktadır.

60 yıldır Hutterer&Lechner (HL) Firması tarafından Avusturya'da üretilen ve 20 seneden fazladır Türkiye pazarında Gelişim Teknik A.Ş. tarafından satışa sunulan HL sifon, süzgeç ve çekvalfleri, katı yapı standartlarının gerekliliklerini karşılayarak sektöre kattığı ilklerle bilinmektedir. Özellikle dünyada bir ilki gerçekleştirerek piyasaya sürdükleri patentli ve %100 koku önleyicili (primus) süzgeçleri ve sifonları çok büyük bir ilgi görmektedir. Bilindiği üzere normal koku önleyicili sifonlu süzgeçler uzun süreli kullanılmadığı takdirde sifondaki su zamanla azalır ve pis su borusundan gelen kokular ortama verilir. "Primus" koku önleyici de ise sifonda su azaldıkça çan aşağı iner ve en son noktada gideri tamamen kapatır. Dolayısıyla sifonda su tamamen buharlaşsa dahi çan inerek, gideri kapatacağı için koku geçişi tamamen engellenecektir.