Kayseri’de yer alan fabrikalarında son teknoloji ile üretim yapan Terrawool, taş yünüyle geliştirdiği inovatif çözümleriyle başarı grafiğini her geçen gün yükseltiyor. Terrawool’un ürün gamında yer alan başarılı ürünlerinden biri de Dış Cephe Levhası.

UYGULAMADA KOLAYLIK SUNUYOR

Her iki yüzeyi çıplak ve bir yüzeyi siyah cam tülü veya alüminyum folyo ile kaplı olan Dış Cephe Levhası, dikey durumda kendini rahat taşıyabiliyor. Isı, ses ve yangın yalıtımı sağlayan Dış Cephe Levhası, bu özellikleriyle kullanıldığı alanlarda maksimum verimlilik sağlıyor. Dış Cephe Levhası giydirme cephe sistemlerinde granit, mermer, alüminyum, cam cephe vb. cephe kaplamaları arkasına ısı, ses yalıtımı ve yangın güvenliği amacıyla kullanılıyor. 
Cephe duvarlarına metal konstrüksiyonuyla oluşturulan kafes sistemler içine veya dübeller aracılığı ile monte edilen taşyünü levhalar uygulama açısından da oldukça avantajlı. Nitekim hazır panel sistemlerinde de levhalar, fabrikada panellere yerleştirildikten sonra şantiyede hazır panel olarak cephelere monte edilebilir. Giydirme cephe sistemlerinde taşıyıcı konstrüksiyon ile kaplama malzemesi arasında oluşan havalandırma boşluğu baca etkisi yapacağından, kullanılacak nem bariyerinin A sınıfı yanmaz malzeme grubundan seçilmesi yangın güvenliği açısından oldukça önemlidir.