Topsit A.Ş. bildiğiniz üzere 1987 yılından beri yani otuz yılı aşkın bir süredir, XYPEX Concrete Waterproofing by Crystallization – betonu kristal üreterek suya karşı geçirimsiz yapan su yalıtım ürünlerini Türkiye’de inşaat sektörünün hizmetine sunmaktadır. 
Gelişen inşaat teknolojilerine ayak uydurmak amacıyla Xypex Kanada şirket merkezi yoğun Ar-Ge çalışmaları yaparak ürünlerini geliştirmektedir. Xypex ürünleri önceleri mevcut ve yeni dökülmüş betona sürme şeklinde uygulanırken, 2000’li yılların başından beri betonun içine katılan Admix C-serisi katkı ürünler piyasaya sürülmüştür. Türkiye’nin bulunduğu iklim kuşağı sebebiyle Xypex Admix C-1000 ürünlerinin kullanımı uygundur. 


Xypex Admix’in iki türü vardır. Biri; normal Admix tabir ettiğimiz beton içindeki bağlayıcı malzemelerin toplam ağırlığının yüzde 2-3’ü oranında beton harcına eklenmesidir. İkincisi ise yoğun olarak kullanılan projelerde nakliye avantajı ve depolama kolaylığı sağlaması açısından tercih edilen Admix NF – no fine grade – yani ince agrega içermeyen türüdür. İnce agregasız NF türü daha konsantre bir ürün olduğundan beton içindeki bağlayıcı malzemelerin toplam ağırlığının yüzde 1-1.5’u oranında beton harcına ekleniyor.
Admix ürünleri beton harcına farklı aşamalarda hazır beton santralinde veya şantiyede trans mikserde kuru veya sulandırılmış olarak katılmaktadır. 
Xypex’in en son buluşlarından biri ise Admix C-1000 normal türünün dosajlı eriyen torba ambalajlarda üretilmesidir. Eriyen torba sulu beton harcına 10 saniyelik aralarla karıştırıldığından kısa bir süre içinde tamamen eriyerek betona hiçbir zarar vermeden, kalıntı bırakmadan harca karışmış oluyor. 


Türkiye şartlarına göre 6 veya 7 kg’lık eriyen torba ambalajlarda üretim yapmayı uygun gördük. Müşterilerimiz, proje aşamasında birlikte çalıştığımız yetkili satış ortaklarımız ile görüşerek en uygun dosajı seçebilmektedirler. Müşterilerimize proje bazında danışmanlık vererek çözüm ortağı olmaya devam ediyoruz.


Xypex ile tanışmak, daha detaylı bilgi almak için sizleri 3-6 Ekim 2018 tarihleri arasında düzenlenecek Road and Tunnel 3.Uluslararası Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’ndaki standımıza (No:C49) bekliyoruz.