Hayatın en önemli maddesi olan suyun saflığının korunması ve temiz tutulabilmesi için depolandığı alanının doğru planlanması ve uygulanması gerekmektedir. Bu özellikle de içme suyu depoları için hayati önem taşır. Bu sebeple su depolarında önem verilmesi gerekilen konulardan biri de su yalıtımıdır. Doğru ve yeterli şekilde su yalıtımı uygulanmayan bir su deposunda, kısa bir zaman sonra yer altı su basıncı etkisiyle depo içerisinde su sızıntı yaşanacaktır. Oluşan çatlak ile yeraltı suyu ve çözünür tuzlar, depoya sızacak ve yapısal hasara neden olacaktır. Ayrıca su ile mantar oluşacaktır. Bu sorunların önüne geçilebilmesi için su depolarında hem dış yüzeyde hem de iç yüzeyde su yalıtımı uygulanmalıdır. 

SU DEPOLARINA ETKİLİ ÇÖZÜM SUNUYOR

Kryton markasının Türkiye distribütörü olan Vibra A.Ş. çözümleri ile su depolarına güvenli bir hizmet veriyor. Vibra A.Ş.  Genel Müdürü Necati Karagöz, su depolarındaki çalışmaları şu şekilde anlattı:
“Su depolarının perde ve temel betonlarına KIM ekliyoruz. Temel duvarlarında ve birleşim yerlerinde bu ürünleri kullanarak su kaçağının önüne geçiyoruz. Hiçbir sorun yaşanmadan su depolarının uzun yıllar kullanılmasını sağlayarak müşterimize maliyet avantajı sunuyoruz. 

HEDEFİMİZ YAPILARA DEĞER KATMAK

Vibra A.Ş. olarak temel hedefimiz ülkemizde yapılara değer katmak. Ticari kaygıdan daha öte betonları daha mukavemetli kılarak depreme karşı yapıları çok daha güçlü kılmak amacımız.”