ACP Yapı Elemanları açısından bu yılın ilk dönemi nasıl geçti?

2020 yılı, Covid-19 pandemisi nedeniyle tüm dünyada sosyal yaşamla birlikte iş hayatındaki çalışma düzeninde de büyük değişiklikler getirdi. Açıkçası her işletme gibi biz de bu değişim sürecini yaşadık ve adapte olduk. Bu açıdan pekte kolay bir ilk dönem olduğunu söyleyemem. ACP Yapı Elemanları olarak ulusal sağlık otoritelerce belirlenen pandemi tedbirlerini tüm gereklilikleri ile yerine getirerek çalışmalarımıza hız vermeden devam ettik.  Bu süreçte işçi sağlığı ve iş güvenliği birimlerimizin desteği ile çalışan personelimizin çalışma motivasyonlarının azalmaması için, tedbirlere en üst seviyede uyarak kendilerinin ve çok kıymetli ailelerinin sağlık durumlarını korumaları yönünde sık sık bilgilendirmeler yaptık. 2020 yılının ilk döneminde; daha önceki yıldan devam eden yurt içi ve yurt dışı projeli işlerimizi tamamlamakla birlikte planlı olan projeli işlerimizi de herhangi bir aksaklık olmadan tamamladık. Yıl içerisinde pandemi sürecinden dolayı çok kısa sürede iki projeyi tamamlayarak, sağlık sistemine dahil edilerek halkımızın kullanımına sunduk. Bunun da haklı gurunu yaşıyoruz.

İnşaat sektörüne hangi ürün ve hizmetlerinizle çözüm sunuyorsunuz?

Yönetilmesi zor bir ürün portföyüne sahibiz. Çalışma prensibi olarak müşterilerimize hizmet vereceğimiz ürünler ve çözüm ortaklarımızın bizimle aynı düşünceleri paylaşmasına çok önem veriyoruz. Bu nedenle de birlikte çalıştığımız tüm firmalar kaliteli ürün, kurumsal yapı, müşteri memnuniyeti konularında çok hassas ve konusunun en iyi firmalarından oluşmaktadır. Bu sayede bizler de elimizden gelen gayreti göstererek zamanında ve kaliteli çözümler üretmekteyiz. Özellikle iş merkezi, rezidans, otel, havalimanı, hastane gibi nitelikli ürünlerin ihtiyaç olduğu her türlü projeye yönelik olarak takip, ürün ihtiyaçlarının belirlenmesi, tekliflendirme, malzeme tedariği ve yerinde montaj hizmeti sunmaktayız. Ürün portföyümüzden de bahsetmek gerekir ise İsviçre – Alman  menşeili "Dormakaba" firmasının kapı donanımları, geçiş sistemleri, cam sistemleri; Polonya menşeili "Ponzio" firmasının yangın dayanımlı alüminyum kapı, pencere, cephe sistemleri; İtalyan menşeili "Comunello" firmasının pencere açma motorları; İsviçre menşeili "Sunparadise" firmasının kış bahçesi sistemleri, yana kayar ve katlanır alüminyum kapı sistemleri; Alman menşeili "Roto-Frank" firmasının alüminyum kapı ve pencere aksesuar sistemleri hali hazırda satışını yaptığımız ürünlerdir. İhtiyaç olması halinde bu ürünler için montaj ve satış sonrası teknik servis hizmeti de sunmaktayız. 

Önümüzdeki süreçte neyi hedefliyorsunuz?

Önümüzdeki süreçte daha önceki yıllardan belirlediğimiz stratejik iş planımıza hız kesmeden devam edeceğiz. 2020 yılı başından beri yeni fabrika tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Yeni tesisimizde hedeflediğimiz üretim kapasitesine ulaştık. Kapasite artışımızla birlikte tesisimizin fiziki koşullarındaki olumlu değişim üretim verimimizi de arttırdı. Üretim ve servis hizmetlerimizde bilgisayar tabanlı CRM yönetimine geçtik. Servis hizmetlerimizdeki dokümantasyon ve servis geçmişini mobil cihazlarla online olarak takip edecek alt yapıyı tamamladık. Şu anda test ve tecrübelerini yaptığımız sistemi 1 ay içerisinde tamamıyla uygulamaya geçireceğiz. Yurt içi pazarı ile birlikte yurt dışı pazarında da geçmiş dönemlerde olan satış uygulama faaliyetlerimize kurduğumuz fiziki ve bilgisayar alt yapısı ile artırarak devam edeceğiz.