Enerji santralleri yapısı gereği zor ve tehlikeli bir iş sahası. Dinamik bir yapıya sahip olan enerji santrallerinde üretimin aksamadan devam edebilmesi için işlerin hızlı bir şekilde çözülmesi önemli.  Yıl içerisinde planlı duruşlar gerçekleştirilen enerji santrallerinde bu süreçte bakım çalışmaları gerçekleştiriliyor. İskele sistemleri ise enerji tesislerinde bakım işlerinin gerçekleştirilmesinde önemli bir role sahip. Anatek İskele; tecrübesi, profesyonel kadrosu ve standartlara sahip iskele sistemleri ile enerji santrallerinin en önemli çözüm ortakları arasında yer alıyor. Marka iskele sistemlerinin teknolojik özellikleriyle hızlı kurulum ve söküm imkanı tanıyarak sahada iş hızını arttırıyor. Öte yandan platformlarının üzerinde çalışan personele güvenli bir çalışma ortamı sağlıyor. 

Yüksek malzeme envanteri ve profesyonel kadrosu ile öne çıkan Anatek İskele, faaliyete başladığı 2012 yılından bu zamana birçok enerji santralinin tercihi oldu. Markanın hizmet verdiği isimlerden biri de Soma Termik Santrali. Kolin Enerji’ye ait olan Soma Termik Santrali’ne iskele kurulum hizmeti veren firma, projede iş hızını ve iş güvenliğini arttırdı. Enerji tesislerin inşası ve işletme-bakım süreçlerinin sorunsuz olarak ilerleyebilmesinin yolunun tesisteki her bir ekipmanın ve tesisata güvenli bir şekilde ulaşabilmesinden ve o ekipman üzerinde güvenli bir şekilde çalışabilmesinden geçtiğini ifade eden Genel Müdür T. Tolga Üstün, “Bu da iskele ile mümkün olur. Sunduğumuz hizmet ile müşterilerimizi iskele malzeme stoku ve iskele kurulum personeli istihdamı yükünden kurtararak sadece kendi ana iş aktivitesine odaklandıkları, daha verimli bir operasyon içinde olmalarını sağlamaktayız.” diyor. 

Rafineri, enerji santrali ve benzeri fabrika ve endüstriyel tesislerin kurulum ve işletme aşamalarında bunun yanı sıra havalimanı, köprü, stadyum, AVM ve benzeri bina ve sanat yapılarının inşası esnasında kendi malzemesi ya da müşterisinin malzemesi ile iskele kurum söküm hizmeti veren Anatek İskele, Odaş Enerji’ye ait Çan II Termik Santrali gibi daha birçok firmaya çözüm sunuyor.