İSTANBUL (AA) -  Seramiksan Türkiye Satış Müdürü olan M. Süreyya Çağlar, "Türk seramik sektörü dünyanın en büyük 9'uncu üreticisi." şeklinde konuştu.

Konuyla ilgili olarak basın mensupalrına açıklamalarda bulunan Çağlar, Türkiye'nin seramik sektöründe dünyanın 10 üreticisinden biri olduğunu vurguladı.

Çağlar, Türkiye'nin ihracatta Avrupa'nın 3. büyük ihracatçısı konumunda olduğunu ve İtalya ve İspanya'nın ardından 3'üncü büyük üreticisi olduğuna dikkat çekti.

Türkiye'de senelik 450 milyon kare seramik üretim kapasitesi olduğunu  hatırlatan Çağlar, sözlerine şöyle devam etti:

"250 bin kişi seramik sektöründe çalışıyor. Vitrifiye grubunda Avrupa'nın en büyük üreticisiyiz. Dünyanın en büyük 3 üreticisinden birisiyiz. 20 milyon adetin üzerinde vitrifiye üretiyoruz. Dünyada vitrifiye ihracatında ilk 3'teyiz. Seramiksan'da 33 milyon metrekare kurulu kapasitesi ve 1550 çalışanı ile seramik sektöründe Türkiye'nin en büyük üreticilerinden bir tanesiyiz, Seramiksan olarak 60'ın üzerinde ülkeye ihracat yapıyoruz.

İç piyasada yaklaşık 230 bayimiz, binin üzerinde nalbur ve tali bayi dediğimiz bir hizmet ağımız var. 10 binin üzerinde insan Seramiksan markası altında veya dolaylı olarak fabrikalarımızda, bayilerimizde ve bu ürünlerin taşınması ve döşenmesi aşamasında çalışıyor. 2014 yılında dünyanın en modern vitrifiye fabrikalarından bir tanesini hizmete açtık. Seramiksan markasının yanı sıra dünyanın bir çok ünlü markasına da vitrifiye üretimi yapıyoruz."