AVIOTEC Bosch'un video tabanlı yangın algılaması, G217090 numarası ile dünyada VdS Damage Prevention GmbH (VdS) tarafından tanınan ilk video tabanlı yangın algılaması oldu.

VdS’nin kalite mührü, İş güvenliğinde tanınmış bağımsız ve uluslararası güvenlik standartlarıyla uyumlu bir kuruluş olup önemli bir yatırım kriteri olarak kabul ediliyor. Ayrıca sıklıkla yayınlanacak olan en standardizasyonunun temeli olarak işlev görüyor. VdS’nin video tabanlı yangın algılaması için geliştirilen AVIOTEC IP starlight 8000, Yangından korunma yazılımı gereklilikleri’, ‘Alev detektörleri testi gereklilikleri’ ve VdS 2203 kılavuzlarını bünyesinde toplayan test prosedürünü geçen dünyadaki ilk ürün oldu. Kameranın, zorlu çevresel şartlar altındaki uzun dönem fonksiyonel güvenliğinin yanı sıra, yanlış alarmlara karşı bağışıklığı, güvenirliliği ve mekanik etkileri de test edildi.

IŞIK DUMANDAN DAHA HIZLIDIR

Video tabanlı yangın algılama sisteminin en önemli avantajlarından biri de hızıdır. Sistem yangını, detektördeki duman hareketinden bağımsız bir şekilde, doğrudan kaynağından görsel olarak tespit eder. VdS’nin proje yöneticisi Philipp Mondrik, AVIOTEC IP starlight 8000 ürününü test etti ve yaptıkları testin ardından, “Genel olarak, testlerimiz gösterdi ki, bu video tabanlı yangın algılaması, uygun şartlar altında ‘en hızlı yangın algılaması’ olabilir" dedi. Bosch, yangın algılama algoritmalarını, fiziksel duman ve alev modellerini baz alarak geliştirmiş. Sistem isabetli olarak yangınla ilgili özellikleri tanımlayabiliyor ve onları potansiyel parazitik değerlerden açık bir şekilde ayırabiliyor, bu sayede önemli bir test kriteri olan yanlış alarmlara karşı bağışıklığı özel bir dereceye kadar karşılıyor. Dolayısıyla AVIOTEC, video tabanlı yangın algılaması için sadece çok hızlı değil, ayrıca güvenilir, sağlam ve 16 Kasım 2017'den bu yana da VdS onaylı çözüm sunuyor.

HIZLI ALGILAMA, SAĞLAM ZEKA VE MALİYET TASARRUFU! HEPSİ AVIOTEC’TE…

AVIOTEC, akıllı algoritmalarını kullanarak, gerçek yangınları yansıma, hareket ya da arka ışık gibi hatalı alarm kaynaklarını ayırt edebiliyor. Böylece neredeyse hiç yanlış alarm vermeden oldukça güvenilir algılama yapılmasına olanak sağlıyor. Gerçek yangınların veya refleks gibi karışıklıkların, hareketlerin, arka plan ışıklarının kesin ayrımını yapabiliyor. Sonuç olarak, alev veya dumanı doğrudan kaynak üzerinde tanımladığından, yangın detektörlerinden daha hızlı algılama performansı sunuyor. AVIOTEC zorlu ortam koşullarına sahip uygulamalar için özellikle öneriliyor. Sistem, üretim tesislerinde oluşan tozlu ve nemli ortamlarda da en uygun çözümü kullanıcısına sunuyor. Ayrıca, depolar ve havaalanı gibi yüksek tavanlara sahip geniş alanların yanı sıra alışveriş merkezleri ve kültürel yapılar gibi yüksek trafiğe sahip alanlar için de kapsamlı bir koruma sağlıyor.