Seramik kaplama sektöründe faaliyet gösteren QUA Granite, 2021 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Firma bu doğrultuda geçtiğimiz yıl 565,6 milyon TL net kar elde etti.

YÜZDE 64'LÜK BÜYÜME YAKALADI

Hızlı ve istikrarlı büyümesini sürdüren, 2021'de 5 kıtada, başta ABD ve AB ülkeleri olmak üzere 70’i aşkın ülkede 400’den fazla müşteriye ihracat gerçekleştiren şirket, Türkiye’de 7 bölgeye yayılan toplam bayi sayısını 65’e ulaştırarak dağıtım ağına güç kattı.

Dış pazarlardaki varlığını pekiştiren, satış gelirlerinin yarısına yakınını bu pazarlardan sağlayan firma, 1 milyar 150 milyon TL net satış rakamına ulaştı. TL bazında yüzde 64 büyüme kaydeden firmanın net kar marjı yüzde 49,2, net karı da 565,6 milyon TL olarak gerçekleşti.

"YILI BAŞARILI SONUÇLARLA GERİDE BIRAKTIK"

Performansları ile ilgili açıklamalarda bulunan QUA Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ercan, geçen yılı firma kültürlerinin önemli yapıtaşları arasında bulunan çevik yönetim yaklaşımları ile operasyonlarını dönüştürdükleri ve yatırımlara hızla devam ettikleri başarılı sonuçlarla tamamladıklarını ifade etti.

Ercan, değişkenlik gösteren rekabet şartları karşısında risklerini azaltmak adına yurt içinin yanı sıra yurt dışında satış pazarlarını genişlettiklerini dile getirdi.

"YILI BEKLENTİMİZİN ÜZERİNDE TAMAMLAMAYI ÖNGÖRÜYORUZ"

Eş anlı bir biçimde etkin bir tedarik zinciri yönetimi oluşturarak üretimde ve karlılıkta sürdürülebilir bir büyüme elde ettiklerini kaydeden Ali Ercan, "Gerçekleştirdiğimiz büyüme ve karlılık oranları, 2020'den beri aldığımız önlemler, hayata geçirdiğimiz projeler ve aksiyonların geçtiğimiz sene de istikrarlı bir şekilde sürdürülmesiyle oluştu. Söz konusu sonuçlar doğrultusunda, 2021 yılını gerek hasılat gerekse kar marjları açısından halka arz sırasında hazırlanan fiyat tespit raporundaki hedeflerin çok üzerinde kapattık." dedi.

Ercan ayrıca, bu yılı da beklentilerinin üzerinde bir performans ile tamamlamayı öngördüklerini ifade etti.

"DÜNYANIN EN BÜYÜK TEKNİK GRANİT TESİSLERİNDEN OLACAĞIZ"

QUA Granite Yönetim Kurulu Başkanı Ercan, sürdürülebilir kalkınmaya öncülük etmek hedefiyle tüm coğrafyalarda sahip oldukları operasyonlar üzerinde stratejiler geliştirdiklerini ve bu çerçevede faaliyet gösterdiklerini dile getirerek kapasite artışına yönelik yatırımları hakkında bilgiler verdi.

Bu kapsamda yılın ilk yarısı itibarıyla 4 yeni üretim hattından ikisini faaliyete geçirmeyi, diğer 2'sini ise yılın ikinci yarısında devreye almayı hedeflediklerini aktaran Ercan, böylece mevcut kapasitelerini 41 milyon metrekareye yükselterek dünyanın tek çatı altında üretim yapan en büyük teknik granit tesislerinden biri olacaklarının altını çizdi. (AA)

İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ İKLİMLENDİRME SEKTÖRÜNÜN İHRACAT LİDERLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ