Kimya, boya, liman işletmeciliği ve gayrimenkul alanlarındaki faaliyetleri, yurt dışındaki operasyonu ve dünyanın iki büyük devi ile geliştirdiği iş ortaklıkları ile güçlü bir operasyonel performans sergileyen Polisan Holding, 2022’nin ilk altı ayında geçen yılın aynı dönemine göre konsolide gelirlerini yüzde 149,7 artırarak ~2 milyar TL’ye çıkardı. Holding, konsolide FAVÖK marjını 1,5 puan yükselterek yüzde 19,4’e, net karını da yüzde 298,2 oranında artırarak 317 milyon TL’ye yükseltti.  Polisan Kansai Boya’nın dahil olduğu kombine finansal sonuçlarda da başarı kaydeden Polisan Holding, kombine gelirlerini yüzde 111,6 oranında büyüyerek ~3,3 milyar TL’ye, kombine FAVÖK marjını ise 1,9 puan artışla yüzde 18,3 yükseltti. Polisan Holding’in kombine net karlılığı ise yüzde 322,4 oranında büyüdü ve 328 milyon TL olarak gerçekleşti.
Finansal sonuçları değerlendiren Polisan Holding CEO’su Mehmet Hacıkamiloğlu, Çin ekonomisinde yaşanan yavaşlamaya, Amerika ve Avrupa’da beklentileri aşan enflasyona, Rusya – Ukrayna savaşının gölgesindeki enerji tedarik belirsizliğine rağmen süreci iyi yönettiklerini kaydetti. Pandeminin baş gösterdiği 2020 yılından buyana büyüme ve karlılıkta yakaladıkları devamlılığı üretim maliyetini iyi yönetmeye bağlayan Mehmet Hacıkamiloğlu, Polisan Kansai Boya, Polisan Kimya, Poliport ve Polisan Hellas şirketlerindeki son durum hakkında da bilgi verdi.

İNŞAAT MALZEMESİ İHRACATI YENİ YILA DÜŞÜŞLE BAŞLADI İNŞAAT MALZEMESİ İHRACATI YENİ YILA DÜŞÜŞLE BAŞLADI

POLİSAN KANSAI BOYA’NIN ÇIKARDIĞI EKONOMİK ÜRÜN GRUBU SATIŞLARI POZİTİF BİR İVME YAKALADI

Global pazarda yükselen hammadde maliyetleri ve enflasyonun oluşturduğu baskının, Türkiye dekoratif boya pazarında talepte yavaşlamaya neden olduğunu aktaran Mehmet Hacıkamiloğlu, şunları kaydetti: “Polisan Kansai Boya olarak hem süreci yönetmek hem de müşterilerimize kaliteyi daha ekonomik rakamlarla sunmak adına yılın ilk yarısında piyasaya tanıttığımız yeni ekonomik ürün grubumuz büyük beğeni gördü. Bütün bunların yanı sıra Türkiye genelindeki 5200’ü bayimizle, aynı şekilde iş birliği içinde bulunduğumuz 3 market zincirinin 363 mağazasında etkin bir iletişim çalışması yürüttük. E-ticaret tarafımızı da güçlendirdik. Hem ürün hem de operasyon tarafında yürüttüğümüz başarılı strateji boya tarafına ciddi anlamda pozitif katkı sağladı.” Mehmet Hacıkamiloğlu, boya tarafında ihracat yaptıkları 26 ülkede pazarlama faaliyetlerine ağırlık verdiklerini, sayısı 127 ulaşan yurt dışı mağazalarında da marka algısını güçlendiren çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

POLİPORT’TA TANK DOLULUK ORANI TAM KAPASİTEYE ULAŞIRKEN, YENİ TANK YATIRIMLARI DEVAM ETTİ

Liman operasyonlarını yürüttükleri bağlı ortaklıkları Poliport’taki son durum hakkında da bilgi veren Mehmet Hacıkamiloğlu, “Nisan ayında bakımı tamamlanarak faaliyete başlayan 200 metrelik kuru yük iskelemizde, verimlilik odağı ile işgücü ve ekipman alanında da iyileştirmeler yaptık. Terminalde tank doluluk oranlarımız tam kapasiteye ulaşırken, sıvı yük depolama kapasitemizde 20.000 m3 artış sağlayacak yatırımlarımızı sürdürüyoruz” dedi.

KATMA DEĞERLİ FENOL REÇİNE ÜRÜNLERİYLE İHRACAT GELİRLERİ ARTTI

Yakın zamanda yeni reçine tesisinde deneme üretimlerine başlayacak olan Polisan Kimya tarafında dış pazara yönelik ürün çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini dile getiren Mehmet Hacıkamiloğlu, “Katma değeri yüksek fenol reçine ürün grubuna odaklandık ve dış pazarlardan gelen yoğun talebe karşılık vermeyi önceliklendirerek, formaldehit ürün grubu ihracatının toplam gelirlerimiz içerisindeki payını yüzde 20’ye kadar yükselttik” açıklamasında bulundu. İhracat pazarlarını, “Romanya, Bulgaristan, İtalya, Yunanistan, Kosova, İsrail, Mısır ve Avustralya” olarak sıralayan Mehmet Hacıkamiloğlu, Balkanlar ve Avrupa’yı hedefleyen ihracat çalışmalarına da hız vereceklerini duyurdu.  Mehmet Hacıkamiloğlu, kimya tarafında faaliyet yürüttükleri yapı kimyasalları ve dizel araçlarda kullanılan Adblue ürün grubunda da stratejilerinin başarı ile devam ettiğini sözlerine ekledi.

POLİSAN HELLAS, OPERASYONEL KÂRLILIĞA ODAKLANDI

Polisan Holding’in bağlı ortaklığı Polisan Hellas’ın, Yunanistan ve Balkanlardaki tek Polietilen Tereftalat (PET) ve öncü r-PET granül üreticilerinden biri olduğunu kaydeden Mehmet Hacıkamiloğlu, “Pandemi boyunca, tedarik zinciri ve etkin çalışma sermayesi yönetimi sayesinde artan operasyonel karlılığımızı en iyi seviyeye çıkaracak stratejimizi başarı ile uygulamaya devam ediyoruz. Bu dönemde, enerji tüketimini azaltmaya yönelik çalışmalar ve ekipmanlarımızda güncellemeler yaptık. Global lojistik problemleri yavaş yavaş geride kalırken, önümüzdeki zamanlarda artması olası Uzakdoğu rekabetine karşılık, farklı senaryolar üzerinde çalışmalar başlattık” diye konuştu.

POLİSAN TESİSLERİNDE RÜZGÂR ENERJİSİ KULLANIYOR

Mehmet Hacıkamiloğlu, açıklamasında sürdürülebilirlik politikalarına da yer verdi ve şunları kaydetti: “Polisan Holding olarak, yarattığımız tüm çevresel etkilere odaklanarak iklim değişikliği ile mücadelemize devam ediyor; yeni vizyon, misyon ve değerlerimiz ile oluşturduğumuz stratejilerimizi hayata geçiriyoruz. Refinitiv tarafından BİST adına uluslararası sürdürülebilirlik kriterleri esas alınarak yapılan değerlendirmelerde, Şirketimiz, raporlama döneminde Çevre, Sosyal ve Yönetişim (ESG) performans notu ile kimya sektöründe dünya genelinde değerlendirmeye dahil olan 353 şirket arasında 72. olarak konumlandırıldı ve 6 yıldır Borsa İstanbul Sürdürülebilirlik Endeksi’ndeki yerimizi korumaya devam ediyoruz. Grup şirketlerimizden Polisan Kimya, Poliport ve Polisan Kansai Boya’da enerji ihtiyaçlarının yüzde 50’si rüzgardan tedarik ediyoruz. Türkiye’nin yenilenebilir enerji alanındaki en büyük sağlayıcılarıyla çalışıyoruz.” Yürüttükleri sürdürülebilirlik çalışmaları sonucu 2012 yılına göre doğrudan ve dolaylı kontrolünde olan (Kapsam I-II) karbon yoğunluğu azaltım oranını da yüzde 53’e çıkardıklarını da sözlerine ekleyen Mehmet Hacıkamiloğlu, “Yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak 2025 yılına kadar elektrik enerjisi kullanımı kaynaklı karbon emisyonunu sıfıra indirmeyi hedefliyoruz” dedi.